Nyhus: - Snoen har helt rett. Dette er tyveri og plagiat

- Som en fylleflause som aldri må gjenta seg, svarer Håvard Nyhus om plagiat fra 2009.

Publisert Sist oppdatert

Som Medier24 skriver fredag morgen, beskylder Jan Arild Snoen i en kommentar på minervanett.no Håvard Nyhus for plagiat og kopi-journalistikk.

Nyhus er i dag mediekommentator for Bergens Tidende. Han hadde per fredag morgen ikke kommentert påstandene.

Overfor Medier24 gjør han det slik i en melding - og legger seg paddeflat:

- Snoen har helt rett. Dette er tyveri og plagiat og har vært en kilde til konstant forlegenhet, helt siden jeg første gang ble konfrontert med saken i 2009, skriver Nyhus.

Han fortsetter:

- Om det er en oppside her, så er det kanskje at erfaringen med egne feiltrinn har gjort meg enda mer bevisst på disse grenseoppdragningene. For jeg tenker på mine egne tilsnikelser som en konstant påminnelse om å være skjerpet, presis og redelig. Som en fylleflause som aldri – aldri – må gjenta seg.

- Bare at denne er verre. For i dette tilfellet kan jeg ikke skylde på ubetenksomhet eller alkoholen. Bare min egen stolthet, forfengelighet – og svakhet, erkjenner Nyhus.

Men konstaterer at han likevel har fått nye sjanser i pressen:

- Heldigvis finnes det nye sjanser og muligheter til å opparbeide seg ny tillit, noe Hilde Sandvik ga meg da hun hyret meg til BT - mine feiltrinn var et tema under jobbintervjuet.

- Men et oppfølgingsspørsmål vi må stille i «disse tider»: Er dette eneste plagiat i din katalog?

- Jeg ble også knepet av Frank Rossavik for et tjuveri jeg gjorde i et San Fransisco-reisebrev jeg skrev i Morgenbladet. Rossavik var den gang redaksjonell leder der. Det var altså på samme tid som teksten i Dagbladet, svarer Nyhus:

- Den som studerer absolutt alt jeg har skrevet, vil sikkert greie å finne andre eksempler på lån og tyveri. Men ikke etter denne vekkeren i 2009, håper jeg.

Powered by Labrador CMS