Tiltalen er tatt ut i Hordaland tingrett.

Mann tiltalt for trusler mot BTs kulturredaktør

Fra før står han tiltalt for å ha drapstruet sjefredaktøren.

Publisert Sist oppdatert

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha sendt truende e-poster til BTs kulturredaktør Jens Kihl, skriver Bergens Tidende. Tiltalen ble først omtalt av NRK Vestland.

Samme mann står allerede tiltalt for å ha drapstruet sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i mai i fjor. Det er tatt ut tilleggstiltale for forholdet med Kihl.

E-postene skal ha blitt sendt til Kihl i oktober i fjor.

«Eg sitter gjerne i fengsel for å gi deg juling så du aldri har fått før», skal mannen blant annet ha skrevet, ifølge BT.

Han skal ha fulgt opp med å skrive at han kom til å lage «et helvete» dersom Jens Kihl gikk til politiet med truslene, ifølge BA.

– Trusler mot journalister er noe vi ser spesielt alvorlig på når det knytter seg til deres journalistiske virke. Dette er noe som kan true den frie pressen og demokratiet, sier statsadvokat Kristine Herrebrøden til BT.

Jens Kihl forteller til BA at de rutinemessig varsler politiet i slike saker.

– Som journalister, kommentatorer og redaktører skal vi få motbør og kritikk. Det kan være dokumentert saklig og usaklig, men det er viktig også hos oss at man kan sette opp noen grenser, slik som det vi gikk til politiet med, sier han til BA.

For ordens skyld: Martin Fjellheim har jobbet som journalist i Bergens Tidende fra 2021 frem til februar 2023.

Powered by Labrador CMS