Mathias Fischer ansatt i TV 2. Her sammen med nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Henter stjerneskudd fra Bergens Tidende til ny rolle: Mathias Fischer (25) blir kommentator og debattansvarlig i TV 2

- En unik mulighet til å utvikle meningsjournalistikken i Norge, sier den unge kommentatoren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

- Dette ser jeg frem til å være med på. Jeg har stor tro på at TV 2 kan ta en enda større posisjon her, sier Mathias Fischer.

25-åringen har jobbet i Bergens Tidende siden 2013, og som kommentator fra 2014. Han har også erfaring fra Unge Venstre og moderpartiet, før pressen tok ham. 

Det vakte oppsikt da han allerede som 21-åring fikk ansvar som politisk kommentator i BT.

Og nå løftes han ytterligere fram når stjerneskuddet hentes til TV 2. 

 

- Skal speile landet

25-åringen har allerede fire års erfaring som kommentator. Nå får han en nasjonal rolle hos TV 2.

Dette sier Fischer om ambisjonene, i en melding fra hans nye arbeidsgiver:   

- Vi skal gi seerne og leserne de de vil ha: Meninger og analyser som er faktabasert, godt formidlet og gir nye blikk på det folk bryr seg om. TV 2 skal speile landet og gi et perspektiv som kommer fra et annet sted enn Marienlyst.

- Det er viktig både for publikum og for mediebransjen. Da er jeg glad for at TV 2 vil ha en kommentator i Bergen, og jeg håper jeg kan bidra til det mangfoldet, kommenterer Fischer. 

Han har studert filosofi ved Universitetet i Bergen, og har hatt forskjellige verv i Unge Venstre. Ved valget i 2013 var Fischer tredjekandidat for Hordaland Venstre, og var vararepresentant til Stortinget de påfølgende fire åra. Han meldte seg imidlertid ut av partiet i 2013, da han fikk jobb i BT. 

 

- På toppen av lista

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække er svært tilfreds med ansettelsen:

- Mathias Fischer var på toppen av min ønskeliste for jobben som kommentator i TV 2. Jeg mener han er det mest spennende stemmen i de andre mediene nå. Han er faglig dyktig, kunnskapsrik og har ofte et annet blikk enn andre, sier Solbrække.

Fischer begynner i ny jobb 1. september, og kommer til å ha sin faste arbeidsplass ved TV 2 sitt hovedkontor i Bergen. Han skal kommentere politikk og samfunnsliv lokalt, regionalt og nasjonalt.

- TV 2 Nyhetene er for folk flest. Vårt perspektiv er nedenfra og opp, og ikke omvendt. Vi skal alltid være mest kritiske til dem med mest makt, og vi skal følge med på hvilke konsekvenser politiske beslutninger får for folk, sier Solbrække, og legger til: 

- TV 2 er opptatt av hva som skjer i hele Norge. Derfor er det ekstra bra at kommentatoren vi aller mest ønsket oss, bor i Bergen.

Powered by Labrador CMS