TV 2-sjef Olav Sandnes og politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys.
TV 2-sjef Olav Sandnes og politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys.

- Du har en ledelse som skal fly over fjellet for å ta beslutninger, for så å fly dem tilbake til Oslo. Det er jo direkte latterlig!

BT-debatt om TV 2 og Bergen skapte høy temperatur: Nordlys-redaktør Skjalg Fjellheim mener kanalen er blitt «snikoslofisert», og oppfordrer kulturministeren til å droppe hele statsstøtten.

Publisert

– Det som er kjernen er at det over tid har pågått en snikoslofisering, der en sakte, men sikkert ser at TV 2s ledelse og sentrale journalistiske funksjoner ligger i Oslo.

Det sa politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys under en debatt om TV 2 og Bergen forrige uke, arrangert av Bergens Tidende.

Han fortsatte, ifølge BT.no:

– Sånn som det ser ut nå klarer ikke TV 2 å gi noen god begrunnelse for hvorfor de trenger de pengene. De kan ikke garantere for verken en sterk redaksjonell ledelse eller en sterk nyhetsredaksjon i Bergen. De kan heller ikke garantere for mediemangfold gjennom en sterk tilstedeværelse i resten av landet, sa Fjellheim.

Han mente Kulturdepartementet rett og slett bør avlyse hele den pågående søknadsprosessen, som kan ende med at TV 2 får 135 millioner kroner i årlig tilskudd som «kommersiell allmennkringkaster».

TV 2-sjef Olav Sandnes repliserte slik:

– Jeg mener en skal være ganske nærsynt hvis en er her i Bergen og ikke ser vår tilstedeværelse. Vi ble født her, vi er oppvokst her, og vi er ikke tenkt å flytte hjemmefra på noen år ennå, svarte Sandnes.

Han fikk kjapp respons fra Fjellheim:

– Du har jo en ledelse som du skal fly over fjellet for å ta beslutninger, for så å fly dem tilbake til Oslo. Det er jo direkte latterlig.

I debatten deltok også tidligere nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland og tidligere dramasjef Kristin Helle-Valle. Sistnevnte utfordret Sandnes til å komme opp med en dramasatsing fra Bergen, hvor svaret var at han ikke ville kvotere en slik satsing.

 

Hør også hele debatten på Soundcloud:

Powered by Labrador CMS