Journalist i Bergensavisen, Marie Mundal

#Sommerpraten:

BA-journalisten gleder seg til sommeren: – Sommer­vikarer er avisens piffikrydder

BA-journalist Marie Mundal minnes sine største tabber i #Sommerpraten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Marie Mundal, kulturjournalist i Bergensavisen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Bekymringens halvår. Åpner vi opp for mye, for lite, bekymring for smittetall, for unge, for gamle, for alle, for delta, bekymret for at folk er for bekymret, bekymringsfull utvikling, bekymring.

– Hva er årets flause til nå?

– Solberg sin uheldige 60-års feiring.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Et stort klart nei. Flere har likt hjemmekontor og vil fortsette med det, og jeg tenker en fleksibel frivillig løsning på dette fremover er positivt og kan tilpasses for den enkelte. Hjemmekontor for meg har resultert i et sterkt ønske om å brenne alle møbler og har ikke gitt inspirasjon. Å brette klær eller ligge i badekaret i lunsjen er forhåpentligvis en æra som er over. Jeg har vært tilbake på jobb fysisk i to uker og det er gledens tid å kunne se kollegaer i en annen monitor enn skjerm.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer skal jeg gå lange turer uten munnbind og reise lengst mulig vekk fra byen. Jeg skal på ferie til Fjærland og lete frem gode bøker til samlingen i Den Norske Bokbyen sammen med sønnen min. Tidligere i år gikk jeg til innkjøp av en metalldetektor, og har ennå ikke gitt opp håpet om å finne en skatt.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Ingen. Målet er å gjøre mobilen om til en fastmontert hustelefon.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Som fersk journalist skrev jeg i en nettsak at det var bare å benke seg fordi en grønn komet skulle vise seg på himmelen, noe den aldri gjorde. I samme sak omtalte jeg en også en astronom som astrolog. Det var mitt første møte med over 50, hva skal jeg si, rettende kommentarer i innboks.

– Da jeg jobbet i en lokalavis i en tid tilbake unngikk jeg å nevne at jeg ikke hadde lappen. En gang skulle jeg dekke en gressbrann, og da jeg kom frem etter vel to-tre timer, var den slukket og alle hadde gått.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Sommervikarer er avisens piffikrydder. Ikke vær redd for å ta plass, og legge frem store eller små ideer. Lær deg det tekniske og spør, du kan aldri spørre for mye. Vær ekte. Ta til deg skryt, og lær av feil, ingenting er verdens undergang. Ikke jobb døgnet rundt, du er ikke en robot. Ikke la prestasjoner påvirke din egenverdi og den du er som person.

Powered by Labrador CMS