BA-redaktør Sigvald Sveinbjørnsson skal kjøre opp denne sommeren.

#Sommerpraten:

Sjef­redaktøren skal ta fører­kortet i sommer: – Det er på tide

Sigvald Sveinbjørnsson skal bruke sommeren på å øvelseskjøre.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er sjefredaktør sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Det har vært et spennende halvår, med svært mange gode journalistiske prosjekter. Spesielt dekningen av koronatiltakene, og dekningen av store og små hendelser her lokalt har imponert meg. Tenk hvor bra dette blir når vi kan kaste av oss åket med hjemmekontor og sosial distansering!

– Hva er årets flause til nå?

– Regjeringens vaksinestrategi, fra A til Å.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Jeg mislikte sterk hjemmekontor, og gjør det vel egentlig fortsatt selv om jeg synes det gikk bedre og bedre. Hjemmekontor har sin verdi. Jeg tror det blir mer hjemmekontor og mer fleksibelt rundt arbeidssituasjonen. Uansett: Jeg er overbevist om at spesielt mediefolk har stor nytte å være sammen med folk i arbeidstiden, ikke bare på kontoret men også ellers.

– Hva gjør du i sommer?

– Svært lite. Jeg bruker stille dager til å øvelseskjøre og ta sertifikatet på bil. Har aldri hatt det, så det er på tide. Klaffer alt er jeg sjåfør før høsten.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Medievanene mine endres i liten grad selv om jeg har ferie, men det blir forhåpentligvis mindre hyppig sjekking av siste nytt og langt mellom hver gang jeg sjekker mailen. Sosiale medier skal jeg forsøke å holde meg unna. Vi får se hvordan det går.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg har vært i arbeidslivet i over tyve år, så katalogen av tabber er ganske omfattende. Jeg husker med gru den første pressekonferansen jeg var på, en gjennomført flau affære. Jeg ler aldri av journalister som får jernteppe, for å si det slik. Men jeg er ikke så redd for å drite meg ut. I stedet for å bruke energi på å gremme meg over feilskjærene, forsøker jeg å ikke gjenta dem.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Jobb mye, snakk med folk og ikke vær redd for å gjøre feil. Forbered deg godt og grundig til hver eneste situasjon du skal inn i. Og få tid til å slappe av etter en endt arbeidsdag, og tenk over hva du gjorde den dagen og hva du skal gjøre i morgen. Slik tror jeg en skjerper seg. Lær så mye teknikk du kan, og se hvordan de mer erfarne løser sakene sine. Men det viktigste: Ikke vær redd for å tabbe deg ut. Gjør du ikke feil, har du ikke gjort noe.

Powered by Labrador CMS