Lav betalingsvilje for nyheter i Danmark

Den danske befolkningen skiller seg fra de andre nordiske landene når det kommer til å betale for nyheter. 

Publisert Sist oppdatert

Under det danske Folkemødet ble «Danskenes bruk av nyhetsmedier» presentert. Det skriver Mediawatch.

Folkemødet er Danmarks svar på Arendalsuka, og arrangeres i Allinge på Bornholm.

I undersøkelsen blir danske innbyggere spurt om blant annet tillit til mediene. De siste fire årene har 57-59 prosent av respondentene svart at de stoler på nyhetsmediene, mens 11–13 prosent svarer at de ikke stoler på mediene.

Under Arendalsuka i august legges årets tillitsundersøkelse frem. I fjor sank tilliten til mediene med fire prosent til 60 prosent. Laveste som er målt i undersøkelsen er i 2019 med 55 prosent.

I den danske undersøkelsen er respondentene også spurt om betalingsviljen for nyheter. Der skiller danskene seg fra både norske og svenske mediebrukere. 17 prosent svarer at de er villige til å betale for nyheter. I fjor var tallet 19.

Mediawatch skriver at tallene for Norge og Sverige var henholdsvis 33 og 39 prosent i fjor.

I MBL sin rapport om betaling av nyheter, oppga 67 prosent av de spurte at de hadde tilgang til minst et avisabonnement i husstanden, enten digitalt, papir eller en kombinasjon.

I den danske rapporten øker også antallet som svarer at de unngår nyheter. Andelen som svarer at de unngår nyheter «ofte» eller «noen ganger» øker fra 18 til 23 prosent.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS