Ny roman forteller historien om en vellykket kulturjournalist som tas for sitatjuks

Høyaktuell roman fra Birger Emanuelsen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Bokhøsten byr på en roman som treffer midt i plagiatdebatten. Nå lanseres Birger Emanuelsens roman «Historien om et godt menneske».

Boka handler om den vellykkede kulturjournalisten Thomas som flytter til hovedstaden sammen med kone og barn. Men så rakner det hele. Journalisten blir nemlig tatt for å ha fabrikkert sitater.

Ikke ulik historien fra virkeligheten om den tidligere Dagens Næringsliv-journalisten Daniel Butenschøn som måtte innrømme stofftyveri i flere saker.

Men mens Butenschøn allerede hadde sagt opp jobben sin da plagiatet ble oppdaget, så er romanfiguren i Emanuelsens bok fortsatt i jobb da sitatfusket oppdages. Han mister jobben. Samtidig får han også beskjed om at moren ligger for døden.

Ifølge Tiden er boka en roman om å tvile på sannheten om seg selv. Boken utfordrer stadig skillet mellom det gode og det onde, det ærlige og det iscenesatte, bildet vi selv ønsker å tegne av oss selv og hvordan verden virkelig ser oss.

«Historien om et godt menneske» er Emanuelsens tredje roman.

Som Emanuelsen traff også Markus Midré midt i samfunnsdebatten med sin roman «Et ærlig ansikt» som kom ut på Oktober forlag tidligere i høst.

«Et ærlig ansikt» handler om musikeren Edward Sutkin som plagierer en annen låt for å nå toppen, og som sliter med de følelsesmessige konsekvensene av dette.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS