Bjarne Tormodsgard, redaktør i Hallingdølen.
Bjarne Tormodsgard, redaktør i Hallingdølen.

«Det er et helvetes kaos og helt umulig for en stakkars avisredaktør som meg å finne ut av hvem som har skylden»

Hallingdølens redaktør Bjarne Tormodsgard er blant dem som nå stiller et klart krav: Posten må få oppdraget med å levere lørdagsaviser igjen.

Publisert

Oslo (NTB): Etter fire uker er det fortsatt fullt kaos i ombæringen av lørdagsaviser, ifølge flere redaktører.

De krever nå at Samferdselsdepartementet gir oppdraget tilbake til Posten.

– Det er et helvetes kaos og helt umulig for en stakkars avisredaktør som meg å finne ut av hvem som har skylden. Det eneste jeg vet, er at problemene ikke var der før Kvikkas kom på banen, sier redaktør Bjarne Tormodsgard i Hallingdølen til Klassekampen.

De fire lørdagene med ombæring i regi av logistikkselskapet Kvikkas har vært et sammenhengende mareritt for redaktøren i den prisbelønte avisen i Ål i Hallingdal.

Av Hallingdølens nærmere 9.000 abonnenter, har Kvikkas ansvaret for å dele ut 800 lørdagsaviser i Flå og Nore og Uvdal.

– De første to lørdagene var det nesten ingen av avisene som Kvikkas skulle delt ut, som kom fram. Derfor har vi nå opprettet egne budruter, med de ekstrakostnadene det fører med seg, sier Tormodsgard.

Han og flere andre lokalavisredaktører krever nå at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier opp avtalen med Kvikkas.

Pengene som departementet vil spare, om lag 200 millioner kroner over en toårsperiode, må brukes på å få på plass en løsning som fungerer, er kravet.

Daglig leder Stig Kleive i Kvikkas mener distribusjonen av lørdagsaviser er langt bedre enn inntrykket som blir skapt i mediene.

– Vi jobber på spreng sammen med avisbransjen med å forbedre presisjonen i utleveringen av lørdagsaviser. Vårt inntrykk er at det bare blir bedre og bedre fra uke til uke, sier Kleive til Klassekampen.

 

Powered by Labrador CMS