NRK-programleder Bjørn Alexander. Her fra Island

Julepraten: 

Det morsomste NRK-profilen opplevde i år var pressens ansiktsuttrykk da han ankom i Durek-trio

Radio og tv-programleder Bjørn Alexander tror han hadde hatt behov for å delta på to sesonger av «16 Ukers helvete».

Publisert Sist oppdatert

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten Julepraten.

Neste person ut er NRK-programleder Bjørn Alexander

Hva gjør du i jula? 

– I tillegg til radiosendinger har det blitt tradisjon med en slags nabolagsversjon av «Maskorama» i jula. De fleste har sikkert forståelse for at også mannen med hvitt skjegg og rød lue har behov for litt «avlastning». Så derfor har jeg igjen stilt meg til disposisjon slik at Mannen med hvitt skjegg kan chille litt ekstra, og kanskje til og med nyte litt «jule-slede-drivstoff» mellom slaga.

–  Etter å ha fullført oppdragene mine, blir det nok å slenge seg på soffan med et glass «husholdningssaft» for å se gamle VHS-opptak av «Danseband-jukebox» fra NRK 2. 

– Skal julebrusen være rød eller brun?

– Det kommer selvsagt an på om vi snakker voksen-julebrus eller ikke-voksen-julebrus. Dersom det dreier seg om det siste, vil jeg herved være klar i min tale; det finnes bare ÉN julebrus som er ekte! Den er brun i fargen, har trøndersk opphav og kommer fra samme bryggeri som Erich Christian Dahl grunnla i 1856.

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2023?

– Personlig vil jeg si at den morsomste opplevelsen i 2023, var å se ansiktsuttrykkene på medieoppbudet i det Lars, Durek og jeg ankom releasefesten vår i Oslo, ikledd matchende gulljakker med paljettbonanza, grelle hatter og nikkers.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Hvis jeg kunne valgt hadde det stått mellom «24- Stjerners julekalender» og «Forræder» (eller begge). Førstnevnte; rett og slett fordi det er fjas på et nivå jeg kan sette pris på! Sistnevte; spenningen!

– Dersom jeg skulle valgt et realityshow ut fra behov, hadde det nok blitt to sesonger av «16 Ukers helvete». Begynner nemlig å bli noen år siden jeg kom inn i tuxedoen min, og mener det blir for dumt å kjøpe en ny.

– Har du et nyttårsforsett for 2024?

– Trene mindre.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS