Bjørn Lie Rønningen slutter som redaktør i Hitra-Frøya

Bjørn Lie Rønningen slutter som ansvarlig redaktør i Hitra-Frøya

Går over i nyopprettet stilling i Polaris Media.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Hitra-Frøya ble i dag orientert om at Bjørn Lie Rønningen (49) går over i nyopprettet stilling som prosjektredaktør i Polaris Media Midt-Norge. Arbeidet med å finne hans etterfølger starter umiddelbart.

Rønningen har vært ansvarlig redaktør i Hitra-Frøya siden 2008.

– Jeg trives fortsatt kjempegodt sammen med denne flinke gjengen. Sammen har vi stått på dag og natt og klart å bygge et sterkt digitalt mediehus. Men så dukket denne muligheten opp til å jobbe enda bredere med lokaljournalistikk og mediehus-utvikling, og da måtte jeg bare gripe den, sier Rønningen om jobbskiftet.

Rønningen har tidligere bakgrunn fra Adresseavisen, Tønsbergs Blad og TV Vestfold, og med de siste 14 årene som redaktør i Hitra-Frøya.

– Jeg brenner virkelig for lokalavisene, de er viktige som nyhetsformidlere og for demokratiet. Også årene framover blir krevende og preget av omstilling. Det er avgjørende at vi lokalaviser fortsetter å levere på nyhetsoppdraget; folk har større behov enn noen gang for å bli informert sannferdig og raskt, på en måte og på plattformer som de finner interessante. Jeg ser frem til å jobbe videre med disse spørsmålene i en ny rolle sammen med redaktørene i Midt-Norge, sier Rønningen.

Styreleder Henning Johansen sier at de liker dårlig at Rønningen velger å slutte.

- Men når valget først er tatt, takker vi Rønningen for en meget godt utført jobb, og vi er glade for at vi beholder ham i konsernet. Arbeidet med å finne hans etterfølger starter umiddelbart, sier Johansen.

Johansen sier at han har stor tro på at de kan ha ny redaktør på plass innen årsskiftet.

Powered by Labrador CMS