FORNØYD RADIOSJEF: Bjørn-Martin Brandett, daglig leder i Hedmarksradioene AS.
FORNØYD RADIOSJEF: Bjørn-Martin Brandett, daglig leder i Hedmarksradioene AS.

Se hva som skjer når de store slukker FM: Lokalradioene i Hedmark har doblet oppslutningen fra 2016 til 17

- At de nasjonale kanalene har slukket FM, gir selvsagt en boost. Men jeg tror mange oppdager at lokalradioene har god kvalitet, sier Bjørn-Martin Brandett.

Publisert

Ferske lyttertall viser at lokalkanalene til HedmarksRadioene AS har fått omlag dobbelt så mange lyttere fra 2016 til 2017, ifølge en melding fra radioselskapet.

Raketten er HamarRadioen, melder daglig leder Bjørn-Martin Brandett.

Dette ifølge nye lyttertall i en måling fra Kantar TNS, som sammenligner perioden fra uke 26 til uke 35 i 2016 og 2017. Målingen viser at oppslutningen øker enormt for lokalkanalene til HedmarksRadioene AS.

  • Se tall og grafer nederst i saken!

Selskapet driver HamarRadioen, ElverumsRadioen, SolørRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen.

Alle kanalene øker, men HamarRadioen øker definitivt mest.

- I fjor da målingen ble gjennomført het kanalen Radio Exact, og vi overtok driften og byttet navn 1. februar i år. Navneendring og FM-slukking hos de nasjonale kanalene ser ut til å gjøre godt for oss, sier Brandett. 

Da målingen ble gjennomført i 2016 hadde Radio Exact 9.213 lyttere. I årets måling hadde HamarRadioen hele 22.744 lyttere.

- En økning på hele 147 prosent!, skriver radioselskapet. 

- At de nasjonale kanalene frivillig har slukket sine FM-sendere gir oss selvsagt en boost. Men jeg tror mange gjennom det oppdager at lokalradio i Hedmark har god kvalitet, og med knappe ressurser klarer vi å lage god og innholdsrik radio.

- Her får folk nyheter fra sitt nærområde, fylkesnyheter, nasjonale- og internasjonale nyheter i en fin miks, sier Brandett.

Han forklarer at prosentoppslutningen for de lokale radiokanalene er lavere enn de øvrige kanalene i undersøkelsen, fordi disse hver kun dekker noen få av fylkets kommuner. De øvrige radiostasjonene har et nasjonalt/regionalt nedslagsfelt og blir derfor spurt i alle fylkets 22 kommuner.

Antallet respondenter i spesialundersøkelsen er også vesentlig lavere enn de ordinære kvartalsvise lytterrapportene, understrekes det.

- Men gir en tydelig indikasjon på hvor dette bærer. De nasjonale kanalene vi kjenner fra FM-båndet taper stort i undersøkelsen, melder HedmarksRadioene.

 

Plass

Navn

Unike ukentlige lyttere

1.

NRK P1

57.790

2.

P4

43.924

3.

HedmarksRadioene (samlet)

40.752

4.

NRK P3

19.789

5.

Radio Norge

18.664

6.

NRK P2

13.354

7.

Radio Metro

13.383

Powered by Labrador CMS