Radiosjef Bjørn Tore Grøtte og redaktør Camilla Bjørn i NRK P3.

Bjørn og Bjørn på nye eventyr: Disse skal styre skuta i NRK P3 fremover

NRK gjør endringer sentralt i ledelsen i P3 og mP3.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nylig ble Camilla Bjørn fra VG ansatt som ny redaktør i NRK P3. Det medfører noen endringer i ledelsen:

NRK har nemlig omorganisert «ung»-avdelingen, og laget en egen linje for radio i NRK P3.

Bjørn Tore Grøtte skal være radiosjef for all radio i P3 og mP3, for aktiviteten både i Trondheim, Oslo og Bodø. Herunder ligger redaktørlinje, bestilling av program, musikkformat, visualisering og drift av de to ungdomskanalene til NRK.

Gleder seg til «magisk radiohverdag»

Radiosjefen inngår avdelingsledergruppen sammen med eventsjef, TV-sjef og redaktør.

– Jeg gleder meg til å fortsette jobben med de to tøffeste radiokanalene i landet. Og det sammen med et fabelaktig radioteam i en utrolig spennende tid, sier Bjørn Tore Grøtte.

– Jeg tror det er superviktig med et klart og enhetlig blikk på radioene nå. Det som nå skjer med slukking av FM-nettet er rett og slett historisk. Tenk, folk som før kun har fått inn et fåtall kanaler får nå et stort utvalg stasjoner å boltre seg i. Det er magisk! Og da er det essensielt at vi står ut i markedet og er tydelige på det vi skal være – nemlig allmennkringkastere for unge mennesker.

– Vi skal speile og definere ung virkelighet og sette spor. Det skal vi gjøre med musikk, mening og moro. Både på P3 og mP3, fortsetter han.

Flere endringer i ledelsen

Redaktør Camilla Bjørn i NRK P3 startet i den nye jobben i forrige uke. Hun forteller i en kommentar at hun ser fram til den nye organiseringen:

– Den nye radiolinja gir oss stabilitet og kraft til å snu seg rundt til å treffe lytternes behov. Jeg gleder meg!

Det var i alt 47 søkere som ønsker å bli redaktør i P3. Camilla Bjørn fikk jobben som P3-sjef på bekostning av flere interne søkere, blant annet Bjørn Tore Grøtte.

I ledelsen som nå har «satt seg», er Håkon Moslet redaksjonssjef TV, Jan Henrik Mo redaksjonssjef event og utvikling - og Mats Borch Bugge musikksjef. 

Powered by Labrador CMS