Redaksjonssjef Ingjerd Østrem Omland i P1 «Her og nå» tar over jobben til radiosjef Bjørn Tore Grøtte i NRK P3, som nå blir sjef i NRK P1.
Redaksjonssjef Ingjerd Østrem Omland i P1 «Her og nå» tar over jobben til radiosjef Bjørn Tore Grøtte i NRK P3, som nå blir sjef i NRK P1.

Ny stollek i NRK: P3-topp Bjørn Tore Grøtte blir sjef i P1 og «Her og nå»-sjef Ingjerd Østrem Omland blir radiosjef i P3

Flere midlertidige endringer i radioavdelinger i NRK.

Publisert

NRK varsler flere organisatoriske endringer i sine radioavdelinger. Dette kommer som en følge av opprettelsen av en ny teknologidivisjon i kringkastingen.

Endringene medfører at kanalsjefjobben i P1 flyttes fra Marienlyst til Tyholt og blir besatt av nåværende radiosjef Bjørn Tore Grøtte i P3, som har vært i kanalen i over 15 år.

– Dette er en stor ære! Det er innmari gøy og veldig spennende. Jeg gleder meg til å være med på å utvikle den «store» kanalen videre - sammen med flinke folk over hele landet, sier Grøtte til Medier24 og fortsetter:

– NRK P1 er en enorm radiokanal med et stort potensial, en kanal som garantert skal ha en sentral plass i radiolandskapet også i framtida.

Endringene medfører også forandringer nedover i systemet:

Nåværende redaksjonssjef Ingjerd Østrem Omland i flaggskipet «Her og nå» P1 tar over jobben til Grøtte og blir nå radiosjef i P3. Som er artist er Omland tidligere listet på P3 - i en radiokanal hun nå skal lede fremover. Hun overtar jobben når hennes erstatter er på plass, opplyser NRK til Medier24.

Endringene er i første omgang tenkt som midlertidige og med en varighet til neste sommer.

Grøtte har vært i ungdomskanalen P3 i over 15 år - før han nå blir å lede Norges største radiokanal:

– Vi lanserte programmet Voksenpoeng på P3 i forrige uke. Jeg casher muligens inn noen sånne nå, ler han.

De midlertidige endringene medfører også at kanalsjef Jon Branæs i P1 blir fungerende radiosjef i NRK og radiosjef Marius Lillelien blir mediedirektør.

Powered by Labrador CMS