- Et morsomt prosjekt som mageplasker 27 ganger, mener Kjetil Rolness om NRKs islamkritiske eksperiment. Se debatten mot P3-redaktør Bjørn Tore Grøtte

(KRINGKASTINGSRÅDET): - Man skiller ikke mellom fornuftig og faktabasert innvandringkritikk, og ren muslimhets, mener Kjetil Rolness.

Publisert Sist oppdatert

I dag måtte P3-redaktør Bjørn Tore Grøtte stå skolerett foran Kringkastingsrådet etter et svært kritisk innlegg fra Kjetil Rolness om dokumentaren «Ekkokammeret».

I dokumentaren følger lytterne NRK-journalisten Ludvig Løkholm Lewin (33), som ville se hvordan folk reagerte hvis han plutselig ble islamfiendtlig.

I rådet uttalte Kjetil Rolness:

– Hvorfor ble den laget? Hva forsøker den egentlig å vise? Og hvorfor ble noe som ligner på barne-TV sendt så sent på kvelden?

Se debatten etter møtet mellom Rolness og P3-redaktør Grøtte: 

- Et morsomt prosjekt som mageplasker 27 ganger underveis. Man skiller ikke mellom fornuftig og faktabasert innvandringskritikk, og muslimhets og rasisme. Det sier Kjetil Rolness til Medier24 om NRK P3s dokumentar «Ekkokammeret», etter dagens debatt og møte i Kringkastingsrådet. Se på den meget engasjerte debatten mellom Rolness og P3-redaktør Bjørn Tore Grøtte:

Posted by Medier24.com on 20. oktober 2016

– Skuffende av NRK

K-rådsmedlem og sjefredaktør Vebjørn Selbekk var også svært kritisk til dokumentaren.

– Dokumentaren er dårlig og holder ikke NRK-kvalitet. Det er sammensausing av islamkritikk og muslimhat og man klarer ikke skille religionskritikk og rasisme. Det er skuffende av NRK, sa han.

Forsker og K-rådsmedlem Kjersti Thorbjørnsrud var var mest opptatt av at dokumentaren ikke klarte å gjøre et skille.

Hun synes dokumentaren hadde gode elementer i seg, men at den ikke gir noe innblikk i radikaliseringsprosessen, som faktisk var målet med dokumentaren.

– Det at de ikke klarer å skille på disse tingene, er en falitterklæring på vegne av P3 og NRK, sa hun.

Ønsker å lytte til råd

Rådsleder Per Edgar Kokkvold sier han var enig med Rolness på en del områder.

Han hadde også en oppfordring klar til P3.

– Vær nøye med å ikke stemple mennesker, for det mener jeg at man gjør her. Det er en annen type ekstremisme man heller bør sette søkelyset på og det kan man gjøre uten å mistenkeliggjøres for å være muslimhater, sa han.

P3-redaktør Bjørn Tore Grøtte sier de tar til seg råd som kommer, men var ikke helt enig i med alle rådsmedlemmene.

– Jeg mener at vi ikke sammenblander religionskritikk og hat så mye som enkelte hevder her, men vi skal ta med oss tilbakemeldingene inn i redaksjonen og jobbe videre med disse spørsmålene. Vi ønsker å lytte og lære av dette.

Powered by Labrador CMS