Åpenhetspris til Vegard Venli. Hederlig omtale til Moxnes og Leer-Salvesen

Flaviusprisen ble delt ut tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Journalist Vegard Venli i Kommunal Rapport fikk tirsdag morgen Flaviusprisen for sin kamp for å åpne aksjonærregisteret, mens Rødt-politiker Bjørnar Moxnes, og Tarjei Leer-Salvesen sammen med Fædrelandsvennen, fikk hederlig omtale.

Flaviusprisen 2015 ble delt ut under et frokostmøte om varslere og åpenhet, i regi av Norsk Presseforbund og Kommunikasjonsforeningen, på Kulturhuset i Oslo tirsdag morgen.

Prisen ble opprettet av styret i Norsk Presseforbund i 2007 og skal gå til «enkeltpersoner, organisasjoner, forvaltningsorganer, institusjoner, bedrifter, journalister, redaktører eller redaksjoner som gjennom sitt arbeid eller frivillige innsats har bidratt til å fremme eller synliggjøre betydningen av åpenhet og innsyn og/eller bidratt til endring eller utvikling av regelverk eller praksis for åpenhet og innsyn i det norske samfunnet».

– Prisvinneren deler av sin kunnskap ikke bare når det gjelder bruken av aksjonærregisteret, men også i andre saker, gjennom klagehjelp, foredrag og rådgivning. Hans engasjement for innsyn inspirerer både innad i mediebransjen og ellers i samfunn, het det i juryens begrunnelse for prisvinner Vegard Venli.

I begrunnelsen for hederlig omtale til Bjørnar Moxnes la juryen vekt på en banebrytende dom i tingretten for praktiseringen av taushetsplikten i Norge:

Tarjei Leer-Salvesen og Fædrelandsvennen fikk hederlig omtale for sitt arbeid med Innsyn.no – der ikke-søkbare pdf-er og postjournaler er gjort søkbare.

Powered by Labrador CMS