I serien «Blank» har man kunnet følge to bestevenninner på jakt etter å finne seg selv.

Slik gikk det med serien som hoppet etter SKAM: I snitt har 180.000 fulgt hver episode av «Blank»

- Erfaringene fra Skam tilsier at det ligger et enormt vekstpotensiale mellom sesongene, så vi har absolutt forventninger til at dette kan vokse, sier medieanalytiker i NRK, Håkon Lund Sørensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Blank, serien som skulle bli P3s Skam-etterfølger, har i snitt samlet 180.000 brukere per episode. Det opplyser NRK etter at siste episode kom i helga.

I serien følger man hverdagen til hovedperson Ella (Cecilie Amlie Conesa) og bestevenninnen Susanne (Maria Sunniva Aasen), som akkurat har flyttet til Oslo. Ella lurer på hva hun skal gjøre med livet sitt, og mens hun forsøker å finne ut av det jobber hun på Plantasjen. 

Etter modell fra Skam, har man også i denne serien kunnet følge hovedkarakterene i sosiale medier og gjennom daglige publiseringer på blank.p3.no.

Ifølge NRKs oversikt har de i gjennomsnitt hatt 141.000 unike brukere innom siden ukentlig. 

 

Her er seertallene for Blank, oppgitt i hele tusen:

  Enkelt-klipp NRK.no / app Seere på NRK3 Totalt antall seere
Ep.1 76 161 6 243
Ep.2 53 122 8 183
Ep.3 52 112 32 196
Ep.4 54 110 27 191
Ep.5 58 106 34 198
Ep.6 59 86 25 170
Ep.7 66 68 58 192
Ep.8 65 54 28 147
Ep.9 62 26 14 102

Kilde: NRK. Klippratingen er seertallene fra alle de små klippene publisert på blank.p3.no sammenlagt. 

Mange nordiske publikummere har fulgt serien

Medieanalytiker i NRK, Håkon Lund Sørensen, forteller at serien har hatt en lojal brukergruppe. Han understreker at det er for tidlig å si noe om hva aldersfordelingen blant seerne er, men at den geografisk sett er godt spredt utover landet.

- De store byene står for størsteparten av konsumet, noe som er naturlig, ettersom det er det det bor flest folk. Men serien har god spredning over hele Norge, sier han til Medier24.

I tillegg er rundt 25 prosent av brukerne på blank.p3.no fra utenfor Norge. Ifølge Lund Sørensen er mange av dem fra de andre nordiske landene, noe som kan ha sammenheng med at Skam var stort i mange av de nordiske landene.

- Vi ser at mange utenlandske, og spesielt mange nordiske publikummere, har fått øynene opp for denne typen drama fra NRK, sier han.

 

Har tro på vekst mellom sesongene

Analytikeren tror duppen i antallet seere etter første episode kan være knyttet til nyheten i en ny serie, og er glad for at seertallene har steget jevnt og trutt fra episode 2 og gjennom sesongen.

Lund Sørensen forklarer også at erfaringen fra Skam, var at antallet seere vokste, også lenge etter at den første sesongen var avsluttet. Tallene for Blank er forøvrig høyere enn hva Skam hadde da den første sesongen egentlig var over. Derfra eksploderte det som kjent.

- Erfaringene fra Skam tilsier at det ligger et enormt vekst-potensiale mellom sesongene, så vi har absolutt forventninger til at dette kan vokse, sier Lund Sørensen.

NRK har allerede annonsert at det blir en sesong 2. av serien. 

Powered by Labrador CMS