Vefsn No blir tredje avis i Nu-gruppen og Pål Leknes Hanssen (i midten) blir ansvarlig redaktør. Her flankert av styreleder Geir Are Jensen i Bodø Nu (til venstre) og Ståle Pettersen, daglig leder i Bodø Nu og Rana No.

Bodø Nu fortsetter ekspansjonen: Får med seg Pål Leknes Hanssen og starter ny avis i Mosjøen

Til høsten ser Vefsn No dagens lys. - Da en sulten og erfaren nyhetsmann som Pål tok initiativ, var vi ikke i tvil, sier Geir Are Jensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sammen med den erfarne avismannen Pål Leknes Hanssen starter Bodø Nu en ny avis i Mosjøen – for Vefsn og de tre nabokommunene Grane, Hattfjelldal og Leirfjord. Nettavisen får navnet Vefsn No, og blir med det søsteravis av Bodø Nu og Rana No.  – Dette blir spennende og gøy. At initiativet mitt ble så godt mottatt av gründerne bak Bodø Nu har hatt alt å si for at jeg nå velger å satse, sier Leknes Hanssen i en melding tirsdag.

Han vender dermed tilbake til avisbransjen, for å bli ansvarlig redaktør for den nye lokalavisa. Dette etter halvannet år som hotelldirektør i Mosjøen - og før det igjen en lang karriere som digitalleder, vaktsjef og journalist i Helgelendingen (Helgeland Arbeiderblad). 

 

- Her må vi kjøre på

Dermed gir Geir Are Jensen & co konkurranse til nok et etablert mediehus i «Amedia-land»: Fra før konkurrerer Bodø Nu på hjemmebane mot Avisa Nordland, mens Rana No fra i fjor har gitt Rana Blad hard kamp. 

Og avisgründeren fra Bodø har tro på Mosjøen, Vefsn kommune og omlandet: 

– Vefsn er et flott og spennende område, hvor det skjer stadig mer innen alle samfunnsfelt. Det samlede befolkningsgrunnlaget er på rundt 18.000 mennesker. Når en sulten og erfaren nyhetsmann som Pål tok initiativ, var vi ikke i tvil. Her må vi kjøre på, sier Geir Are Jensen, styreleder i Nu Publishing AS. 

Nu Publishing AS blir majoritetseier med 65 prosent, samme andel som selskapet eier i Rana No. Medgründer Leknes Hanssen skal eie de resterende 35 prosentene. Medeierskap er motiverende, mener Jensen. Og sier at dette er en modell avisgründerne er åpne for å gå inn i flere byer med:

- Vi stiller med vår erfaring og støttefunksjoner – og bringer med oss vår egenutviklede publiseringsløsning LYNX, som er ideell for små og mellomstore aviser.

- Terskelen for oppstart er lav. Det handler utelukkende om de rette folkene, sier Jensen.

 

By for by i Nordland

Historien om Bodø Nu er en historie om skiftende tider i takt med medieutviklingen: Det startet opp en gratisavis høsten 2002, etter avisfusjonen i Bodø. De påfølgende årene etablerte selskapet også den gang flere søsterpublikasjoner i Rana, Narvik, Harstad og Vesterålen - alt som gratisaviser på papir. 

Disse gikk etterhvert inn, men Bodø Nu fortsatte drifta som en lønnsom gratisavis i Bodø. Så sent som i 2013 etablerte selskapet seg med en lokal nettavis. En som aldri skulle ta betalt, bedyret Geir Are Jensen i sin tid. 

- Det er lov å ombestemme seg. En vil jo fremstå som direkte tilbakestående, hvis man ikke endrer synspunkt basert på klokkeklar empiri, uttalte Jensen da brukerbetalingen ble lansert i Bodø for et års tid siden. 

Samme høst ble Rana No etablert, og har allerede 1100 abonnenter, meldes det. 

– Ethvert lokalsamfunn over 10-15.000 innbyggere bør ha to aviser. Det skaper konkurranse, øker innholdsmangfoldet og sikrer at flere stemmer blir hørt, sier Jensen.

Og nettopp det vil påtroppende redaktør Pål Leknes Hanssen få til: 

– Bodø Nu har vist at det er mulig å være nyskapende og presentere et produkt som både annonsører og lesere vil ha. Jeg er overbevist om at dette er forhold som er overførbare til Vefsn og områdene rundt.

- I tillegg er det stor positivitet i næringslivet i Vefsn for tida. Dette ønsker vi å speile i Vefsn No, sier han. 

Oppstart for Vefsn No vil bli onsdag 3. oktober klokken 19.00, opplyser partnerne.

Powered by Labrador CMS