Liten redaksjon med stor gravesak: 13 sider om milliardfantasi, Morten Harket og Ernst Pedersen

Satte hele redaksjonen på én sak i tre uker. - Det handler bare om prioriteringer, sier redaktør Markus André Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Bodø Nu, som kommer ut som gratis månedsavis på papir og driver nettavisa bodonu.no, kom denne uka med en sak litt utenom det vanlige.

Blant ingrediensene er Morten Harket, «Gamst-pappa» og investor Ernst Pedersen og konkursrytter Per Jacob Solli.

Samt engelske kjendiser som fotballmanager Ron Atkinson og artistmanager Terry Slater. Og videre en rekke «vanlige folk» som mener de har tapt millioner av kroner på fantasier om et milliardprosjekt av et luksushotell på Gran Canaria.

Kokoon skulle det hete, men nå er nesten alle selskapene i systemet oppløst og planene ser ut til å være tapt, skal vi tro Bodø Nu.

- Det største vi har gjort

Og saken på 13 sider i månedens avis kommer fra en redaksjon som i utgangspunktet har tre faste ansatte.

- Dette er litt galimatias, sier redaktør Markus André Jensen.

Bodø Nu skrev om prosjektet allerede i 2013, med adjektiver som levnet liten tro på fantasiprosjektet til flere milliarder kroner.

Etterhvert kom tipsene om at dette gikk stadig verre. Og for en måneds tid siden kom henvendelser som gjorde at avisa bestemte seg, forteller Jensen til Medier24:

- Da bestemte vi oss: Vi gjør dette skikkelig. Vi skjønte fort at dette er det største vi har jobbet med noen gang, og det har nok gått med uforsvarlig mange timer...

[caption width="650" id="attachment_15466" align="alignnone"]Hele 13 sider har Bodø Nu satt av til saken i månedens utgave av avisa. Hele 13 sider har Bodø Nu satt av til saken i månedens utgave av avisa.[/caption] 

Intern og ekstern bistand

Foruten redaktør Jensen har journalistene Mariell Tverrå Løkås og Preben Hunstad byline på saken. Det samme har de to erfarne karene Rune Nilsen og Geir Are Jensen, som jobber i Bodø Nu, men til daglig ikke i redaksjonen.

Fem personer måtte til for å få oversikt over flere hundre e-poster, bankkontoutskrifter og annen informasjon.

I tillegg har avisa benyttet seg av noe ekstern bistand, til både tekst og etiske vurderinger.

Bak resultatet ligger mange arbeidstimer. Jensen bekrefter at man må spille med hjertet utenpå drakta for en slik sak, og ikke kan skrive overtid for hver en time. For mange timer har gått med, og avisa er en ren gratisavis både på nett og papir.

- Dette er kanskje ikke noe vi tjener så mye penger på, det er heller et minusprosjekt. Men vi hadde kjempelyst til å gjøre det, og det er godt å se at vi lyktes. Jeg er stolt av det teamet har fått til, sier Jensen.

- Og det er godt å se at en liten redaksjon kan levere journalistikk av dette kaliberet. Fordelen med å være liten er også at vi raskt kan hive oss rundt. Det handler bare om prioriteringer, vi kan ikke skylde på ressurser. Men vi må bestemme oss 100 prosent, fortsetter han.

Flere oppfølgere på vei

Saken lå lenge på forsida av SOL torsdag, og fikk mye trafikk derfra. Bodø Nu har også vært i dialog med andre aviser, og kanskje bygger noen videre på den etter hvert.

Bodø Nu er heller ikke ferdig med saken selv, forteller redaktør Markus André Jensen:

- Dette var et veldig stort sakskompleks, og noe måtte bort underveis. Det kommer oppfølgere - både i dag og over helga, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS