Rosenborgs Olaus Skarsem t.v. i duell med Bodø/Glimts Ulrik Saltnes under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion.

Raser mot Discovery etter mobilbilder: – Noe av det verste vi har sett av norsk fotball­produksjon på mange år

– Det virker som at TV 2 uten rettigheter er en større leverandør av Eliteserien enn hva rettighetshaverne er, sier leder i supporterklubben til Rosenborg. Discovery beklager, men viser til strømbrudd på stadion i Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Teknikken gikk ikke helt etter planen da TV-kanalen MAX sendte seriestarten i Eliteserien med fjorårets seriemester Bodø Glimt mot Rosenborg på Aspmyra i Bodø på søndag.

Et strømbruddet på stadion i Bodø gjorde at produksjonsbussen var uten strøm rett før kampstart.

Da måtte Discovery-reporter Jonas Bergh-Johansen filme deler av kampen med et mobilkamera mens han selv kommenterte.

Produksjonsproblemene skapte flere umiddelbare hissige reaksjoner på sosiale medier.

– Skal vel forvente bedre i 2022, skriver en Twitter-bruker under kampen, og påpeker at de nok jobber med saken.

– For dårlig

Espen Viken er leder i Kjernen, Rosenborgs supporterklubb.

Han var tilstede på Aspmyra, men har fått med seg produksjonsproblemene i etterkant

Viken er klar på hva han tenker om det.

– Det er for dårlig. Det virker som at TV 2 uten rettigheter er en større leverandør av Eliteserien enn hva rettighetshaverne er, sier Viken og understreker at Discovery ikke kan gjøre noe med et strømbrudd.

TV 2 har kjøpt rettighetene til Eliteserien og OBOS-ligaen fra 2023.

Bodø Glimt-supporter og tidligere redaktør i Medier24 og E24, Gard Michalsen, var en av dem som så kampen via discovery+.

Han beskriver sendingen av kampen som et «salig kaos».

– Det var formildende omstendigheter, men resultatet ble en forferdelig produksjon. Endelig er det seriestart med en skikkelig toppkamp uten korona. Men dette er noe av det verste vi har sett av norsk fotball produksjon på mange år, sier Michalsen til Medier24.

Også han er klar på at Discovery ikke kan gradere seg mot strømbrudd. Samtidig savner han mer informasjon fra kanalen mens problemene pågikk.

– En ting er kvaliteten, men jeg savnet informasjon som seer.

Michalsen berømmer innsatsen til dem som jobbet med å løse problemene og Bergh-Johansen som måtte kaste seg rundt.

Han mener Discovery, som er inne i det siste året med rettighetene til Eliteserien, ikke har råd til flere slike hendelser.

– De kommer sent ut og snubler i første hekk. Det kan ikke bli så mye verre. Det hadde kanskje gjort seg noe med en liten kompensasjon til seerne etter en slik kveld, sier Michalsen.

– Førstemann til å beklage

Medier24 har forelagt kritikken skriftlig overfor MAX-eier, Discovery.

Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride skriver i e-post at det er åpenbart at ingen bør være «knallfornøyd» med gårsdagens TV-sending.

Det er jo ikke sånn søndagskampen skal se ut verken på MAX eller discovery+, og vi er førstemann til å beklage til alle seere, skriver McBride og berømme samtidig de menneskene som jobbet på produksjonen.

– De la ned en ekstremt bra innsats i kreative nødløsninger, når situasjonen ble som den ble.

McBride påpeker at det er arrangørens ansvar å sikre strøm til produksjon.

– Dessverre ble det brudd i den trafoen som blant annet forsyner produksjonsbussen vår, og det var også utfordringer med back-up-løsningen. Vi er i dialog med Bodø/Glimt for å forsikre oss om at dette kvalitetssikres i fremtiden, og at de leverer i henhold til sine avtaleforpliktelser.

Hun viser til at det var et strømbrudd på stadion i Bodø som førte til at situasjonen ble som den ble.

– Når gammelredaktøren «raser» i spaltene, kan han med hell rette spørsmålene til elskede Glimt i stedet, selv om vi selvsagt håper han ikke er langsint, skriver McBride og fortsetter:

– Den kritikken som rammer oss angående informasjon til seerne tar vi til oss. Det rullet tekstinformasjon direkte på skjerm til seerne, og så er det alltid utfordrende å skulle fore pressen med informasjon mens vi jobber med å få oversikten selv. Det vil alltid ha førsteprioritet å få sendingene tilbake på skjerm.

For ordens skyld har TV 2 Play distribusjonsrettigheter til Discoverys sendinger fra Eliteserien.

Medier24 har også vært i kontakt med Bodø Glimt. De opplyser at strømbruddet skyldes strømstans i strømnettet utenfor Aspmyra.

Powered by Labrador CMS