Oslo 20220323. Barnetegning og ukrainske flagg utenfor den russiske ambassaden.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Bonnier News vil starte russisk språklig avisside

Vil fortelle russere sannheten om krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Bonnier News planlegger å starte en uavhengig stiftelse som skal drive en russiskspråklig avisside med base i Tallinn. En sjefredaktør er allerede rekruttert og planen er i første omgang å ansette ti journalister

Det skriver Dagens Media.

Siden skal eies av en uavhengig stiftelse i Sverige som ivaretar presse- og ytringsfriheten og som vil ha et styre med også eksterne medlemmer. Det Bonnier News bidrar med er kunnskap om det østeuropeiske markedet og ressurser for å starte prosjektet.

– Vi planlegger å legge forholdene til rette for en russiskspråklig side som fungerer på ulike plattformer som har som oppgave å fortelle sannheten om krigen for russere i Russland og utenfor Russland. Redaksjonen, som hovedsakelig vil bestå av russiske journalister, sier Peter Fellman, forretningsleder for Di-gruppen, til Dagens Media.

Expressens tidligere sjefredaktør, Thomas Mattsson , skal lede prosjektet fra Sverige.

– Vi danner et grunnlag for dette, blant annet for å kunne garantere finansieringen av prosjektet. Da har vi spisskopetansen i Tallinn når det gjelder journalistikk og kunnskap for å kunne rekruttere de beste russiske journalistene til formålet. Og vi ser allerede interessen er enorm blant dem, sier Peter Fellman.

Den russiske journalisten og tidligere sjefredaktøren i Esquire Russia, Filipp Baktin, er allerede ansatt som sjefredaktør for den nye avisen, og planen er å ansette ti journalister.

Powered by Labrador CMS