Boris Johnson fikk pris for beste Erdogan-fornærmelse med et dikt om en wanker fra Ankara

«The Spectator» kåret borgermesteren til vinner av Erdogan-konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

London (NTB-AFP): Londons tidligere borgermester Boris Johnson har vunnet den britiske prisen for det beste og mest fornærmende Erdogan-diktet.

Magasinet The Spectator kunngjorde i forrige måned konkurransen «president Erdogan Insulting Poetry Competition».

Torsdag ble Johnson kunngjort som prisvinner av beskjedne 1.000 pund, litt over 12.000 kroner. Johnson var for øvrig tidligere redaktør i The Spectator.

– Hvis noen ønsker å spøke om kjærligheten som blomstrer mellom Tyrkias president og en geit, bør han få lov til å gjøre det i ethvert europeisk land, inkludert Tyrkia, har Johnson sagt til det sveitsiske nyhetsbladet Die Weltwoche.

Limericket går som følger, kan vi lese på Spectators nettside:

There was a young fellow from Ankara

Who was a terrific wankerer

Till he sowed his wild oats

With the help of a goat

But he didn’t even stop to thankera.

Poesikonkurransen ble kunngjort av The Spectator i solidaritet med den tyske komikeren Jan Böhmermann, som risikerer seks måneders fengsel eller bøter på 250.000 euro – 2,3 millioner kroner – hvis han gjentar et dikt som Erdogan ikke hadde sansen for.

En domstol i Hamburg besluttet tirsdag at han bare får fremføre seks av diktets 24 verselinjer offentlig. Han forbys å gjenta de øvrige linjene.

De tillatte verselinjene kritiserer Erdogan for å undertrykke minoriteter, mens påstander om dyresex og pedofili anses som for drøyt.

Powered by Labrador CMS