TV 2 er klare for 3300 timer live fra Rio. Ingrid Halstensen drømmer om å få Usain Bolt på besøk i studio

Fredag starter karnevalet i Brasil. Duoen Ingrid Halstensen og Erik Thorstvedt skal lose seerne gjennom 16 dager med OL på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Rio de Janeiro (NTB-Magnus Aabech): Ingrid Halstensen drømmer om å få selveste Usain Bolt på besøk i TV 2s studio i Rio-OL.

28-åringen fra Austevoll er sammen med Erik Thorstvedt frontfigur for TV 2s OL-sendinger fra Brasil.

Få dager før lekene starter tar de seg tid til å vise NTB studioet sitt i Olympiaparken i Rio.

– Det er jo midt i smørøyet, sier Halstensen og ser utover området der både tennisarenaen, velodromen, håndballhallen og flere andre arenaer ligger like ved.

– Jeg tror vi skal få kost oss i dette studioet, legger hun til.

TV 2 satser knallhardt på Rio-OL og rydder sendeflaten på både hovedkanalen og sportskanalen. På Sumo vil sportsinteresserte også kunne se alle øvelsene.

– Vår jobb er å fortelle folk hvor de kan se det de vil se. Det er så mange kanaler og øvelser. Vi skal guide folk i rett retning, forteller Thorstvedt.

Se film fra TV 2 - slik blir OL på kanalen: 

Stjernebesøk

Halstensen er ikke i tvil om hvem hun synes er drømmegjesten og som hun håper vil titte innom studioet deres.

– Jeg fikk lov til å møte Usain Bolt på Jamaica. Det hadde ikke vært så dumt hvis han kom tilbake hit, smiler TV 2-profilen.

Hun har jo allerede truffet ham! De to største stjernene er vel Phelps og Bolt. Jeg synes det hadde vært kult å få Chris Froome hit også, jeg. Han har jo en sjanse både på fellesstart og tempo. Eller en sprangridningsekvipasje. Er det mulig å få en ekvipasje med hest og rytter inn i studioet her? spøker kollega Thorstvedt.

Den tidligere fotballstjernen, som faktisk deltok i OL i 1984, skal være programleder om kvelden, mens Halstensen skal lede sendingene på natten.

Hun håper folk vil holde seg lenge oppe og følge TV-sendingene.

– Jeg får drahjelp av OL-programmet, og det er på natten kremøvelsene går. Friidretten, svømmingen og de store finalene foregår jo på kvelden her. Om ikke alle blir med hele natten, får de huske å stille vekkeklokken. Det skal jeg minne dem på, sier Halstensen til NTB.

Tidenes satsing

TV 2 sender ikke mindre enn 3300 timer direkte i løpet av de 16 dagene OL varer.

Det kroner en hektisk sportssommer for kanalen, som også har hatt rettighetene til fotball-EM (sammen med NRK) og Tour de France.

– Jeg tror det er ganske mange som koser seg og får bade i en deilig sportsmeny i sommer. Så er det sikkert noen som synes det er for mye. Men personlig er dette tidenes sommer for meg. Jeg synes det er helt topp, sier Halstensen.

Innimellom all jobbingen håper programlederduoen at de også vil få tid til å ta seg en tur ut av studioet for å se på noen av øvelsene.

– Det er stas å sitte her, men jeg håper jeg kan komme meg inn på arenaene og se på hva som skjer og kjenne på stemningen, sier Thorstvedt til NTB.

Powered by Labrador CMS