Denne gjengen skal sende direkte på radio og TV i ni timer: F.v. Programleder Ida Creed, programleder Otto Haug og musikkansvarlig Sigbjørn Nedland. Bak i kontrollrommet skimtes produsenter Hege Holm, Kari Bækken Larsen og Oda Holm Gulbrandsen.

NRK rydder P2 og NRK2 til fersk spesialsending om det franske valget: Sender direkte i ni timer på TV, nett og radio

– EU skjelver i grunnmuren, sier prosjektleder Irina Tjelle, som byr på alt fra dybdekunnskap om Europa til makronbaking på direkten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

 Nasjonal front-leder Marine Le Pen eller sentrumskandidaten Emmanuel Macron?

Det er det store spørsmålet når franskmenn går til valgurnene denne uken.

I den anledning slår NRK på stortromma og gir seerne - og lytterne - ni timer dybde om det franske valget og temaer knyttet til Europa - , altså ikke bare Frankrike, men også forholdet til USA og Russland, utviklingen i Øst-Europa, flyktningkrise med mer. 

Det hele skal skje på NRK2 og P2 og ledes av programlederne Ida Creed og Otto Haug, opplyser NRK til Medier24.

– Vi tar utgangspunkt i det franske valget, og så zoomer vi ut på hvilke utfordringer Europa har framover. Men det skal ikke bare være fokus på problemene i Europa, vi også skal se på håpet. Hva skjer med demokratiet, kanskje det kan komme noe godt ut av dette? Poenget er at vi skal gå i dybden og lære noe nytt, sier Haug.

Redaksjonen jobber nå på spreng med å gjøre alt klart til i morgen tidlig, da sendingene begynner kl 09 og sluttet kl 18 - i tide til Dagsnytt 18.

Programmet skal få hjelp av blant annet korrespondenter og nyhetsreportere, eksperter og andre gjester, opplyser NRK.

– EU skjelver i grunnmuren

Prosjektleder for det hele er Irina Tjelle, som lover reportasjer, europeisk musikk også skal det bakes makroner med den franske konditoren Pascal Frederic Dupuy.

– Publikum kan forvente et dypdykk i det som skjer i Europa akkurat nå - med en sending som skjer bare dager før den avgjørende runden i den franske presidentvalget. Der har vi EU-motstanderen Le Pen mot EU-entusiasten Macron, så det er kanskje det beste bildet på debatten som foregår akkurat nå, sier hun til Medier24.

Hun sier at sendingen også sendes på NRK.no, der publikum kan sende inn spørsmål til ekspertene i studio - og ute i felt.

– Hvorfor ville dere lage en slik sending?

– Fordi vi er så nerdete i nyhetsavdelingen at vi mener at dette er det mest spennende som skjer i verden akkurat nå. Brexit, det franske valget, Nederland og strømingene i Europa gjør at EU skjelver i grunnmuren. Det må vi ta et dypdykk i, avslutter Tjelle.

Powered by Labrador CMS