Mann pågrepet etter journalistdrap i Bulgaria løslates

En rumensk statsborger som ble pågrepet i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, blir løslatt, opplyser politiet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Marinova (30) ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria lørdag. Hun ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler.

Tirsdag ble en rumensk statsborger med ukrainsk opphav pågrepet og varetektsfengslet. Men tirsdag kveld opplyser politiet at mannen vil bli løslatt og siktelsen frafalt.

Samme dag kunngjorde bulgarsk påtalemyndighet at de vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

Påtalemyndigheten sier den vil etterforske GP Group, et byggefirma som er mistenkt for å ha misbrukt midler, og opplyser at de har frosset 137 millioner kroner tilhørende selskapet.

Politiet etterforsker samtidig drapet på Marinova og om det har sammenheng med jobben hennes som programleder for to program for gravende journalistikk på den lokale TV-stasjonen TVN.

I programmet «Detector» gransket hun nylig et påstått bedrageri knyttet til EU-midler hvor høytstående forretningsmenn og toppolitikere var involvert.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

– Vi må sikre at journalister overalt er trygge, slik at de kan fortsette å gi sitt uvurderlige bidrag til våre demokratiske institusjoner, uttalte EU-kommisjonens talsmann Margaritis Schinas.

Powered by Labrador CMS