Det blir ikke mer «SKAM», men nå kommer en serie om livet på bygda.

Fra Hartvig Nissen til Firda videregåande skule: NRK flytter SKAM ut på bygda og inn på hybelen - slik blir P3s neste store dramaserie

Snart får tiårets store TV-fenomen sin etterfølger. Serien vil hete «Lovleg», og skal spilles inn på en videregående skole i Nordfjord.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK P3 er i gang med å lage en ny nettdramaserie om unge på en videregående skole.

Høres det kjent ut? Men denne gangen foregår handlingen i Nordfjord.

«Lovleg» er navnet på den nye serien som fra juni av skal spilles inn på Firda videregående skole på Sandane i Nordfjord, der det bor under 3.000 innbyggere, melder NRK Sogn og Fjordane.

Rundt 40 elever har vært på audition for å bli skuespiller i serien, der en del av tematikken angivelig skal være utfordringene som ungdommene står overfor når du flytter hjemmefra – og skal stå på egne bein.

– Det er spennende at vår skole er valgt ut. De har trolig valgt Firda videregående fordi en stor del av elevmassen bor på hybel, sier rektor Hallgeir Hansen til NRK.

Ungdommene på den aktuelle skolen oppfatter serien som en «Skam»-oppfølger».

– Det er veldig kjekt at denne serien skal handle om ungdommer som bor på landsbygda. Jeg håper den blir like populær som «Skam», sier 17 år gamle Tea Malene Fuglestrand.

 

NRK er hemmelighetsfulle

Men P3s redaksjonssjef for TV og utvikling, Håkon Moslet, holder kortene tett til brystet når det gjelder «Lovleg», som er seriens arbeidstittel.

Han vil bare bekrefte at P3 er i utvikling med en ny nettdramaserie, som vil bli sendt i 2018, og vil ikke kommentere om den ligner på «Skam». Det er produksjonsselskapet Rubicon som skal lage «Lovleg».

22. mars presenterte P3-redaksjonssjef Camilla Bjørn NRKs ungsatsinger for Kringkastingsrådet, inkludert denne nye serien, meldte iTromsø.

– Hit og til andre tettsteder kommer mange 16-åringer for å gå på videregående og på hybel. Den virkeligheten, den har vi lyst til å utforske, sa Bjørn under møtet.

Der fortalte hun at NRK hadde vært på Vestlandet og gjort research, og spurt de unge hva det verste ville være. Svaret lød «Å ikke få venner».

– Serien skal lære ungdom at det går bra, selv om det går til helvete, sa Bjørn under presentasjonen, ifølge avisa.

 

Powered by Labrador CMS