FHI-direktør Camilla Stoltenberg fikk torsdag pris for sin åpenhet.
FHI-direktør Camilla Stoltenberg fikk torsdag pris for sin åpenhet.

Hedret for sin åpenhet: Flaviusprisen til Camilla Stoltenberg

– Uredd leder som går foran for at ansatte kan delta i samfunnsdebatten, var begynnelsen fra juryen.

Publisert

Onsdag formiddag vant Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg Flaviusprisen. Prisen ble delt ut under Pressens offentlighetsutvalg webinar «Åpenhet i krise».

Flaviusprosen er en åpenhetspris som blir delt ut hvert år av Norsk Presseforbund.

Juryen består av Eirik Haugen som er sjefredaktør i Østlandposten, Hanne Vin som er journalist i Kommunal Rapport og førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo Anine Kjærulf. 

– Mange offentlig ansatte verger seg for å delta i den offentlige samfunnsdebatten. I kriser, hvor beslutninger må fattes raskt, er åpenhet om kunnskap helt avgjørende. Vi har valgt å hedre lederen av en statlig virksomhet som har imponert oss. Hun er en uredd leder som går foran for at ansatte kan delta i samfunnsdebatten, er deler av juryens begrunnelse.

Stoltenberg sier at hun ble veldig glad, inspirert og enormt takknemlig da hun tok i mot prisen, men påpeker at det er en forpliktelse med å ta imot denne prisen.

– Vi må fortsette å jobbe for åpenhet. Det er en forpliktelse for å fortsette arbeidet for åpenhet som skape mer tillit enn utrygghet og mer demokrati enn polarisering, sier hun.

Stoltenberg påpeker at den store bekymringen ut i verden under pandemien er offentlige faginstanser som vi tidligere som vi tidligere så opp til, fratas sin uavhengighet.

Hun er veldig glad for at det ikke skjer i Norge. 

– Her hadde vi åpenhet underveis i denne krisen. Det må vi takke pressen som krever innsyn og har kunnskapsrike og kunnskapssøkende representanter som stiller spørsmål i høyt oppdrevet tempo, sier Stoltenberg.

Se webinaret i opptak her:

Powered by Labrador CMS