Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.

44 timer på overtid melder TV 2 og Canal Digital at de nærmer seg en løsning. Nå tar trøtte forhandlere «en velfortjent pause»

- Nå er vi enige om det aller vesentligste, men det fortsatt en del juss og andre detaljer som skal på plass, sier TV 2-direktør Sarah Willand.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 og Canal Digital har de siste dagene forhandlet intenst for å komme i mål med en ny distribusjonsavtale. Striden har blant annet stått om pris - men ikke minst også hvordan distributøren kan tilby TV 2s kanaler og innhold digitalt. 

Opprinnelig var fristen natt til 1. juni. Og etter 44 timer på overtid, tyder mye på at det har vært riktig å forlenge forhandlingene. For nå melder partene at de nærmer seg en avtale. 

Lørdag kveld sendte både TV 2 og Telenor-eide Canal Digital ut hver sin pressemelding, hvor innledningen er likelydende: 

«Canal Digital og TV 2 har forhandlet 44 timer på overtid, og har kommet langt i arbeidet med å finne en ny avtale. Partene er enige om å gi hverandre nødvendig tid for å lande en endelig distribusjonsavtale for TV 2s kanaler hos Canal Digital.»

- Veldig nær en løsning

Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter at det betyr at man nå har stor tro på å bli enige, og derfor nå tar en pause i forhandlingene: 

- Nå tar forhandlingsutvalgene en velfortjent pause, etter forhandlinger mange timer på overtid, og tar opp igjen arbeidet over helga, sier hun til Medier24. 

- Det vil si at dere har tro på å bli enige?

- Vi er veldig nær en løsning. Nå er vi enige om det aller vesentligste, men det fortsatt en del juss og andre detaljer som skal på plass, sier Willand. 

- Og da er det en fordel å være våken?

- Det kan du si, i hvert fall nå som vi er 44 timer på overtid. Og det viktigste budskapet fra oss nå er at det er ingen overhengende fare for svarte skjermer. 

- Når dere har tro på en avtale, vil det si at TV 2 har fått gjennomslag for kravene?

- Jeg kan ikke gå inn på detaljene, annet enn å si at vi er enige om det viktigste - og vi er fornøyd. Vi er der nå at vi tror at resten av prosessen blir bra og at vi kommer i mål, sier Willand.

 

NESTEN I MÅL: TV 2-sjef Olav Sandnes og Canal Digital-sjef Ragnar Kårhus er enige om at de kommer til enighet.

Ingen svarte skjermer fra fotballkamp

Enigheten om at man nesten er i mål betyr også at alle får med seg kveldens fotballkamp mellom Norge og Island, noe begge selskapene uttrykker glede for i kveldens pressemelding. 

Administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital uttaler følgende i lørdagens melding: 

– Denne avtalen vil være svært viktig for både TV 2 og Telenor. Vi er enige om at vi trenger noe mer tid og har klart å bli enige i flere vesentlige spørsmål. Det er fortsatt enkelte diskusjoner som gjenstår, men det er svært sannsynlig at vi kommer fram til en god avtale for våre kunder, sier Kårhus. 

TV 2-sjef Olav Sandnes har en ganske likelydende ordlyd i sin melding: 

– Vi er veldig glade for at våre seere fortsatt kan se på TV 2 hos Canal Digital. Denne avtalen vil være svært viktig for både Telenor og TV 2 fremover. Vi har klart å bli enige i flere vesentlige spørsmål, men trenger litt mer tid for å komme helt i mål, sier Sandnes. 

- Avtalen er dermed ikke ferdig forhandlet. Begge parter har virkelig lagt seg i selen for at seerne ikke skal miste TV 2, og vi har god tro på å lande en avtale, understreker han. 

Powered by Labrador CMS