Ola Lunde, ekspertkommentator for NRK.
Ola Lunde, ekspertkommentator for NRK.

Nettavisen skrev at NRK-ekspert Ola Lunde mente skytetrener Stian Eckhoff måtte gå. Men de hadde ringt «feil Ola Lunde»

- Håpløst av Nettavisen, sier den riktige Ola Lunde. Ifølge den intervjuede navnebroren spurte journalistene aldri om det var NRK-eksperten de hadde ringt til.

Publisert

Tirsdag skrev Nettavisen at «NRK-ekspert mener skiskyttertrener burde gå». Budskapet var at den kjente TV-stemmen Ola Lunde syntes det var på tide å bytte ut skytetrener Stian Eckhoff.

Slik så Nettavisens sak ut.
Slik så Nettavisens sak ut.

Problemet er bare at Nettavisen aldri snakket med NRK-ekspert Ola Lunde:

De hadde ringt en annen mann med samme navn, spurte aldri om han jobbet i NRK og lot denne Ola Lunde få synse på trykk om skiskytternes prestasjoner i VM.

Onsdag publiserte Nettavisen en beklagelse, og saken er omtalt av flere medier.

Overfor Dagbladet er NRK-ekspert Ola Lunde ganske frustrert:

- Dette er en ganske dårlig kildejobb av Nettavisen. Jeg mener det er håpløst arbeid, og det går til syvende og sist utover meg.

 

En av 13 Ola Lunde i Norge

I beklagelsen på Nettavisen omtaler redaksjonen dette som en «uheldig forveksling», og at en navnebror «med både lik dialekt, geografisk tilhørighet og med troverdig og inngående kunnskap om skiskyting» altså ble intervjuet som feil Ola Lunde.

Ifølge Dagbladet fins det 13 «Ola Lunde» i Norge, og de har snakket med han som Nettavisen faktisk intervjuet, en kar fra Valdres som er ganske interessert i skiskyting:

- Jeg ble aldri spurt om jeg jobbet i NRK. De spurte om jeg var Ola Lunde og om jeg hadde tid til noen spørsmål. Jeg bekreftet at det var meg, noe annet kan jeg jo ikke gjøre, og svarte på spørsmålene, sier Lunde til Dagbladet onsdag. 

Overfor Dagbladet forklarer Nettavisens sportssjef Carina Bredesen uhellet slik:

- Vi hadde et telefonnummer på Ola Lunde i NRK som ikke stemte, og fant et nytt nummer via telefonkatalogen som var registrert i det vi mente var samme område som NRKs Lunde bor i. Vi ringte til den personen, og sa vi var fra Nettavisen, sier hun. 

NRK-ekspert Lunde har forøvrig adresse Trysil, 200 kilometer unna Valdres-Lunde. 

 

To sitater fra feil Lunde

Artikkelen er nå avpublisert, men fortsatt tilgjengelig i Googles webcache.

I nyhetssaken signert Sondre Nodland og Anders Tørre Særsland kan vi lese blant annet følgende avsnitt, som inneholder angrepet saken er vinklet på:

«NRKs skyteekspert Ola Lunde mener det må skje noe drastisk på damesiden.

- De har vært for dårlige, skytingen er elendig og de svikter igjen. Jentene har jo potensialet til flere gull, for de er gode på ski. Dessverre svikter skyteferdighetene nå igjen, sier Lunde til Nettavisen.

- Hva burde gjøres?

- Det må byttes, eller vurderes å bytte skytetrener, sier skyteeksperten.»

Etterpå får skytetrener Stian Eckhoff anledningen til å kommentere kritikken fra «feil» Ola Lunde.

 

Powered by Labrador CMS