Carsten Skjelbreid leder VM-sendingene i 75 land

Eurosport Norge har fått ansvaret for å lage sendingene som skal vises i 75 land verden over. Carsten Skjelbreid er valgt til å være multinasjonal programleder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Carsten har for lengst skaffet seg et ry som en av de dyktigste og mest rutinerte TV-ansiktene innen sportsdekning i Norge. I februar tar han steget ut av landet og blir programleder for sendingene i alle de 75 landene hvor Eurosport skal vise VM på ski. Det betyr at han vil kunne havne i TV-stua hos 148 millioner husstander i Europa og Asia, sier sportsdirektør i Discovery og Eurosport, Eirik Koren.

– Dette blir en herlig utfordring, som jeg virkelig ser frem til å ta fatt på, sier Carsten Skjelbreid.

Eurosport viser alle øvelsene i verdensmesterskap på ski direkte. Sendingene vil inneholde både oppbygning til de kommende øvelser, med studiosendinger, gjester, eksperter og innslag. Deretter vises selve konkurransen, før Skjelbreid og hans studio igjen tar over med reaksjoner og analyser etter målgang.

– Det er ærefullt å bli spurt. Det blir mer engelsk enn jeg er vant til, og det kommer sikkert til å være noen eksperter der som jeg ikke har jobbet særlig tett sammen med. Men jobben handler stort sett om det samme som vi gjør til vanlig. Vi skal bygge spenning og entusiasme rundt det vi dekker, og vi skal formidle kompetanse og nerve, sier Skjelbreid.

Som anker vil Skjelbreid binde sendingene sammen, og han har med seg Jonas Bergh-Johnsen, Pål Gordon Nilsen og Gunnhild Toldnes som reportere i den engelskspråklige produksjonen. 

– Dette er et viktig og stort oppdrag for oss, og det er en stor fjær i hatten at Eurosport sentralt har spurt oss om vi kan lage sendingene. De har uttrykt at de var veldig imponert over det vi fikk til under vinter-OL i PyeongChang, og det er en anerkjennelse vi er stolte av, sier Koren.

Powered by Labrador CMS