Cato Husabø Fossen går inn i programledergruppen i NRK Nyheter ut året.

Cato Husabø Fossen (26) tar pause som politisk journalist. Nå blir han Dagsrevyen-anker

– Det var absolutt ikke en no-brainer å forlate politisk avdeling akkurat nå. Jeg måtte gå noen runder med meg selv, innrømmer han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRKs profilerte politiske journalist Cato Husabø Fossen (26) legger nå reporterhatten midlertidig på hylla og trer inn i programledergruppen på Marienlyst.

Der blir han værende ut året, og Husabø Fossen vil både ankre Dagsrevyen og de øvrige nyhetssendingene på NRKs kanaler.

Debuten i Dagsrevyen kom mandag denne uken - i tospann med Nina Owing (61). 

Men avgjørelsen om å forlate posten som politisk journalist - snaue to måneder før lokalvalget - var ikke enkel.

– Det var absolutt ikke en no-brainer å forlate politisk avdeling akkurat nå. Jeg måtte gå noen runder med meg selv. Det er to måneder til det som ser ut til å bli et veldig interessant og morsomt valg, og det blir veldig rart å ikke være en del av det sirkuset, sier Husabø Fossen til Medier24.

– Men jeg tror likevel jeg vil få min dose med valgkampfølelse på desken og i studio på Marienlyst også. Det blir mye valgkamp i sendingene fremover. I tillegg kommer det flere spennende valg å dekke i fremtiden. Blant annet stortingsvalget om to år, legger han til.

Cato Husabø Fossen debuterte som anker på Dagsrevyen mandag denne uken - sammen med Nina Owing.

– Har vokst opp med å se på Dagsrevyen

Husabø Fossen er naturlig nok ingen novise når det gjelder direkteformidling. Førde-karen har vært en av NRKs mest profilerte politiske journalister de siste par årene, og har vært på direkten på nyhetsflatene flere ganger. I tillegg har han allerede vært anker på enkelte nyhetssendinger i NRK tidligere, samt erfaringen han har som sportsanker i TV 2 mellom 2015 og 2016.

– Den erfaringen jeg har som programleder har gitt meg mersmak. Og dette er Dagsrevyen, som har vært Norges viktigste program i 60 år. Jeg har vokst opp med å se på Dagsrevyen og mange av de jeg nå skal jobbe sammen med. Det var en mulighet jeg måtte ta, sier han.

Og en av dem Husabø Fossen vokste opp med å beundre var nevnte Nina Owing. At Dagsrevyen-debuten ble unnagjort med henne ved hans side var derfor ekstra spesielt.

– Først og fremst føler jeg en veldig trygghet med Nina. Hun er så stødig, så skuldrene mine sank dermed raskere. Men de sekundene før det røde lyset gikk på ble jeg fylt med en følelse av andektighet. Spesielt da navnet mitt ble lest opp sammen med Nina Owing, forteller Husabø Fossen med et smil.

– Får innblikk i hele nyhetsproduksjonen i NRK

Akkurat hvem som blir Husabø Fossens faste ankerpartner er imidlertid ikke bestemt. Kabalen blir ikke lagt før etter sommeren, men enn så lenge blir han værende på Dagsrevyen.

Det gleder Husabø Fossen seg stort til.

- Noe av det kuleste med denne rollen er faktisk det innblikket man får i hele nyhetsproduksjonen i NRK. Jeg er jo vant til å fokusere utelukkende på det jeg og resten av politisk avdeling synes er det viktigste til enhver tid, mens man på Dagsrevyen-desken må ha et bredere overblikk og mer åpent sinn, sier Husabø Fossen

– Det lages utrolig mye god TV i de ulike redaksjonene i NRK Nyheter, og ikke minst på distriktskontorene. Det er veldig hyggelig å få lov til å være den som skal vise det frem, sier han.

Husabø Fossen går inn i NRKs programledergruppe fordi Yama Wolasmal skal ut i pappapermisjon til høsten, mens Petter Oulie-Hauge skal gjøre andre ting internt i statskanalen.

Powered by Labrador CMS