Pressesjef i Høyre, Cato Husabø Fossen

Cato Husabø Fossen om Fredrik Solvangs Erna-intervju: – Stilte noen av de tøffeste spørsmålene

– Jeg tror ikke utfallet ville vært annerledes om han kjørte et hardt intervju, sier Erna Solbergs pressesjef om Fredrik Solvang-intervjuet.

Publisert

(PRESSENS HUS): Erna Solbergs pressesjef, Cato Husabø Fossen, var invitert til Pressens hus for å snakke om habilitetssakene.

Her ble han spurt av ordstyrer Veslemøy Østrem om han var fornøyd med det mye omtalte Debatten-intervjuet hvor Fredrik Solvang intervjuet Erna Solberg.

Intervjuet fikk i ettertid kritikk for å ikke være kritisk nok.

Husabø Fossen forteller at han var fornøyd med dagen, som ble kalt en maratondag grunnet et tosifret antall intervjuer for Solberg.

– Jeg er ikke mer fornøyd med Debatten enn de andre intervjuene. Jeg tror ikke utfallet ville vært annerledes om han kjørte et hardt intervju, det var det 20 andre som prøvde på tidligere på dagen, sier Husabø Fossen.

– Han stilte akkurat noen av de tøffeste spørsmålene, selv om tonen var annerledes. 

– Veldig rart

Husabø Fossen ble spurt om han skulle ønsket at han skrev sakene.

– Det er vanskelig å tenke sånn, da jeg var journalist, var jeg journalist. Men det er jeg ikke nå. Men jeg har tenkt mange ganger at det er veldig rart at det ikke ble omtalt, sier han og legger til:

– Oppmerksomheten rundt det har flyttet seg på bare få år. Da Finnes ble spurt av NRK mens Solberg var statsminister, var det helt greit at han ikke ønsket å svare på hvilke aksjer han eide.

– Det må TV 2 svare for

Da Solberg stilte opp i en rekke intervjuer, var Lars Joakim Skarvøy en av journalistene fra TV 2 som gjorde intervjuet.

Husabø Fossen var forloveren til Skarvøy.

At Skarvøy intervjuet sjefen til sin tidligere forlover skapte reaksjoner tidligere i høst.

I slutten av oktober kunne Medier24 fortelle at TV 2s intervju nå er klaget inn til Pressens Faglige Utvalg.

Ordstyrer Østrem spurte Solbergs pressesjef om han ville sendt inn Skarvøy for å intervju Solberg - om det var opp til ham.

– Det må TV 2 svare for. Jeg tenkte ikke over det. Det er TV 2 som bestemmer hvem de sender, svarer Husabø Fossen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS