Cato Husabø Fossen forlater journalistikken og trer inn på Stortinget.

NRK-profil Cato Husabø Fossen med sjokkovergang - blir pressesjef i Høyre

– Etter nesten ti år som politisk journalist er jeg sikker på at tiden nå er inne for å vende tilbake til Høyre, sier han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRKs politiske journalist og nyhetsanker Cato Husabø Fossen (28) er ansatt som pressesjef i Høyre, opplyser partiet.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

Fossen har jobbet fast som politisk reporter i NRK siden 2016, og har det siste året også vært nyhetsanker i Dagsrevyen og programleder for Politisk kvarter. Fossen har også bakgrunn fra både TV 2 Sporten og VG.

– Ingen enkel beslutning

Nå forlater han imidlertid journalistikken og slutter på dagen.

– Etter nesten ti år som politisk journalist er jeg sikker på at tiden nå er inne for å vende tilbake til Høyre, og bidra med alt jeg kan for at Norge skal få fire nye år med Erna som statsminister. Høyre er Norges folkeparti, og jeg gleder meg til å jobbe for medlemmer, tillitsvalgte og folkevalgte over hele landet - sammen med alle de superflinke ansatte i stortingsgruppen og partiet, sier Fossen.

På sin Facebook-side skriver Fossen at avgjørelsen var vanskelig:

«Dette var ingen enkel beslutning for meg. I nesten ti år har jeg vært journalist og elsket jobben min. Derfor har jeg brukt tid på å tenke nøye over dette. Likevel er jeg sikker på at det er riktig av meg å gripe denne muligheten nå», skriver han.

 

– En av Norges fremste journalister

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland er begeistret for signeringen.

– Vi er strålende fornøyde med å få en av Norges fremste politiske journalister med oss på laget som ny pressesjef. Det er under ett år til valget hvor målet er et historisk gjenvalg for Høyre i regjering og Erna som statsminister, sier Helleland.

– Cato har bred erfaring fra journalistikken, dyp forståelse for norsk politikk og sterke analytiske ferdigheter jeg er sikker på at hele partiet vil nyte godt av. I tillegg er han en fin og hyggelig fyr jeg er overbevist om at vil passe godt inn i Stortingets blideste kommunikasjonsgjeng, sier Helleland.

Cato Husabø Fossen

Høyre opplyser at Fossen vil «lede Høyres operative eksterne kommunikasjonsarbeid fra Stortinget.», og at han vil jobbe tett med kommunikasjonssjef Daniel Torkildsen Lea.

Powered by Labrador CMS