Christian Birkeland - nå administrerende direktør i RiksTV.

Christian Birkeland fra RiksTV til Sumo-jobb i TV 2. Blir den sjuende mannen i en toppledergruppe på åtte

- Vi valgte den beste kandidaten, sier Sarah Willand - den eneste kvinnen i kanalens toppledelse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Christian Birkeland (47) forlater stillingen som administrerende direktør i RiksTV og begynner som direktør i TV 2 med ansvar for TV 2 Sumo.

Han går også inn i Olav T. Sandnes sin ledergruppe.

Det opplyser TV 2 i en pressemelding fredag formiddag.

Birkeland har vært i RiksTV siden 2006. Han begynte i selskapet med ansvar for teknologi, utvikling og operasjon. I juni 2010 ble han konstituert som administrerende direktør, og ansatt som toppsjef i 2011.

Birkeland er sivilingeniør og har utdannelse fra NTNU i Trondheim. Han har også jobbet 11 år i konsulentselskapet Accenture.

– Jeg har hatt en fantastisk reise i RiksTV og det er ikke lett å forlate et slikt flott miljø. Men etter elleve år er det på tide å gå i gang med nye utfordringer.

– Da jeg fikk tilbudet om å lede TV 2 Sumo følte jeg at det var en riktig utfordring for meg. Det blir vemodig å forlate RiksTV, men svært spennende å gå i gang med nye utfordringer hos TV 2, sier Christian Birkeland.

 

Er veldig fornøyd med sin sjette mann i ledergruppa

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 ser frem til å jobbe tett med Christian Birkeland, sier han i pressemeldingen:

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå har fått Christian med på TV 2-laget og jeg vet at vi med ham har funnet den direktøren TV 2 Sumo trenger. Som en del av TV 2 i 2020-strategien er vi nå i startgropen av en storsatsing på TV 2 Sumo.

– Nå får Christian ansvaret for å bygge et TV 2 Sumo som tilfredsstiller kundenes behov og blir nordmenns foretrukne leverandør av strømmetjenester. Det ser jeg og resten av TV 2 veldig frem til å komme i gang med.

Ifølge TV 2-sjefen var det mange interessante og interesserte kandidater for jobben. 

Men valget falt altså på Birkeland, som nå blir den syvende mannen i TV 2s ledergruppe på åtte.  

Den eneste kvinnen, er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand. 

Foruten Sandnes og snart Birkeland, består ledelsen av nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther, snart publisher og kanaldirektør Trygve Rønningen, samt Trond Kvernstrøm, Kjetil Nilsen og Bjørn Gunnar Rosvoll. Roald Stamnesfet er konstituert som økonomidirektør.

 

Sarah Willand, organisasjons. og kommunikasjonsdirektør i TV 2.

  

- Vi er ikke fornøyd med kvinneandelen

Og så nevnte Willand, som nettopp er den som svarer på spørsmål når Medier24 spør om kjønnsbalansen.

– Vi er ikke fornøyd med kvinneandelen, men vi skal ha den beste kandidaten. Det har vi vært tydelig på, og vi har vært klare på at vi skal få frem kandidater av begge kjønn.

– Det har vi hatt gjennom hele prosessen, helt til finalerunden. Men det var ingen som kunne matche Christian i erfaring. Han er den beste kandidaten, og kvalifikasjonen.

– Men hvis dere ikke er fornøyd - hva må dere gjøre med ledergruppa da? Må noen slutte, eller skifte kjønn?

– Dette er et langsiktig arbeid, og kvinnene har ikke vært godt nok representert i toppledelsen. Samtidig har vi vært tydelig på at vi skal løfte fram dyktige kvinner i hele organisasjonen - som nyhetsredaktør Karianne Solbrække og kvinnene i hennes ledergruppe. Det er mange dyktige kvinnelige ledere i TV 2 – flere av dem nye i viktige roller, som en del av denne omorganiseringen.

– Så har vi de lederposisjonene vi til en hver tid har, og bemanner ut fra dem vi mener er dyktigst. Det viktigste for oss er å ha den beste ledelsen.

- NRK har nettopp ansatt flere kvinnelige ledere - som Mah Rukh Ali og Dyveke Buanes - fra TV 2. Hva forteller det?

- Begge de to har vært synlige profiler i TV 2, og så har de valgt å gå videre til andre roller. Det forteller jo at vi har mange dyktige kvinner i organisasjonen, sier Willand.

- Som den eneste er det jo du som kan svare på dette spørsmålet: Er det vanskelig å være kvinnelig toppleder i TV 2?

- Nei, det synes jeg ikke. Hvis du spør meg personlig så opplever jeg ikke det. Men ja, det er klart at mediebransjen tradisjonelt har vært for mannsdominert. Det er noe vi må ta på alvor og spørre oss selv hvorfor det er blitt slik – og det er mange dimensjoner av en slik sak. Det tar tid å snu utviklingen i en hel bransje, og det er klart det gir oss som rekrutterer til ulike roller utfordringer med å få til en kjønnsbalanse som speiler samfunnet for øvrig.

– Da må vi jobbe med det systematisk over en periode. Det gjør vi, og er veldig tydelig på i hele organiseringen av TV 2 framover, sier Willand.

 

 

Powered by Labrador CMS