Lars Håkon Grønning går fra rendyrket redaktør-rolle til å bli publisher for E24.

E24 får enleder-modell - Lars Håkon Grønning blir publisher

Ansvarlig redaktør Lars Håkon Grønning overtar den kommersielle driften.

Publisert Sist oppdatert

E24 går over til en enleder-modell og ansetter ansvarlig redaktør Lars Håkon Grønning som ny publisher, opplyser Schibsted.

Tidligere onsdag ble det kjent at E24s administrerende direktør, Ida Barth Thomassen, slutter i jobben og blir Norden-sjef i Wanda.

– Jeg har lært utrolig mye av å jobbe tett med Ida i flere år, noe jeg tror vil komme godt med fremover. E24 er inne i en veldig positiv utvikling og har et sterkere lag enn noen gang. Det er et privilegium å få lede en så kunnskapsrik og god gjeng både på redaksjonell og kommersiell side. Vi skal bite fra oss i året som kommer, sier Grønning.

Grønning har vært ansvarlig redaktør i E24 de siste to årene, og tiltrer i den nye jobben allerede 1. januar.

Barth Thomassen blir værende i E24 frem til 1. mars 2023.

E24-styreleder Christian Haneborg skryter av Grønning:

– Lars Håkon har gjort en fantastisk jobb siden han kom til E24, og virkelig bidratt til å flytte E24 organisatorisk og redaksjonelt. Når vi besluttet å gå over til en publisher-modell, som følge av at administrerende direktør Ida C. Barth Thomassen har valgt å søke nye utfordringer, var styret aldri i tvil om hvem vi ønsket skulle fylle den rollen, sier Haneborg.

Han sier dette om hvorfor nettavisen nå endrer publisher-modell:

– I en verden der E24 blir stadig mer avhengig av kombinasjonen av abonnements- og annonseinntekter er det en fordel med en leder som forholder seg til helheten. Stadig mer sammensatte problemstillinger og muligheter møter våre virksomheter, og i denne sammenheng mener styret i E24 at det er store fordeler med en enledermodell, sier Haneborg.

Powered by Labrador CMS