Christian Strand

#Sommerpraten:

Dette mener NRK-profilen er «årets flause»: – Må ha sovet på vakt

Christian Strand oppsummerer 2021 til nå og deler sine ferieplaner i #Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er NRK-journalist og programleder Christian Strand.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Det har vært mye forskjellig. Sjokk og overraskelser. Korona og smittevern har tatt mye plass, mer enn jeg hadde trodd på slutten av fjoråret. Vi fikk stormingen av Kongressen i USA som var helt sykt å se på, Jan Bøhler meldte overgang til Senterpartiet, vi har sett milliardverdier komme og gå gjennom Bitcoin og norske startups og ikke minst hvor fort et sosialt medium som Clubhouse kan dø over natten.

– Hva er årets flause til nå?

– Noe av det flauest må ha vært da statsminister Erna Solberg og hennes familie klarte å bryte smittevernreglene da de feiret 60-årsdagen hennes på Geilo i vinterferien. Her må folkene rundt henne ha sovet på vakt.

– Også må det være bilbransjens totale ansvarsfraskrivelse i dokumentarserien «Sløsesjokket» som jeg ledet. Snakk om å ha hodet i sanda.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Under produksjon av «Sløsesjokket» var jeg mye på opptak og på kontoret, mens da jeg jobbet med «17.mai-sendingen» var det hjemmekontor to-tre dager i uka. I tiden fremover foretrekker jeg en kombinasjon. På kontoret for å ha møter, ha workshops eller kreativt teamarbeid, mens intens manusskriving og svar på e-poster kan jeg sitte hjemme å gjøre.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer slapper jeg godt av sammen med familie og venner. Vi har både en som er ferdig i 1.klasse og en som skal begynne på skolen, så det har vært et hektisk år. Så da reiser vi ned på hytta i Vestfold hvor det blir bading, båtkjøring, sykling, krabbefiske, trening og alt for mye god mat og drikke.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg konsumerer mye media på ferie. Nå fikk jeg akkurat omadressert Dagsavisen ned på hytta. Deilig med en papiravis sammen med morgenkaffen. Bedre tid nå til å lese på papir enn i arbeidshverdagen.

– Ellers blir det de fleste nettaviser. Veldig glad i næringslivsjournalistikk, så starter med DN, E24 og Finansavisen før jeg leser NRK, VG og Dagbladet . Deretter må jeg få med meg Medier24 og Shifter. På løpetur blir det podcast og om kvelden en dokumentar eller en serie. Nå har det også blitt fotball-EM og senere i sommer blir det helt klart OL!

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Skulle gjerne sagt at jeg jeg hadde tryna på direkten eller fått en ape på hodet, men det har jeg ikke. Lover å komme sterkere tilbake.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Si ja til alt. Ikke legg begrensninger på hva du kan få til. Vær snill, nysgjerrig og på tilbudssiden. Vær ambisiøs i gjennomføringen, ikke bare i kjeften.

Powered by Labrador CMS