Leder for visuell kommunikasjon i NTB henter prisvinnende fotograf Ryan M. Kelly til NTB i tre måneder.

Den Pulitzer-prisvinnende fotografen Ryan M. Kelly skal jobbe for NTB

– Jeg ser fram til å komme til Norge, sier Kelly til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I august 2017 samles en gjeng fredelige demonstranter i Charlottesville, Virginia. De demonstrerer mot den høyreekstreme organisasjonen «Unite The Right». Under demonstrasjonen kjører en mann bilen sin inn i folkemengden. 19 mennesker blir skadet og en ung kvinne mister livet. 

Til stede er The Daily Progress sin fotograf Ryan M. Kelly, som fanger øyeblikket hvor bilen kjører inn i folkemengden med kameraet sitt. For det bildet vant han i 2018 Pulitzer i kategorien «Breaking news photography». 

Nå er det klart at fotografen kommer til Norge for å jobbe tre måneder i nyhetsbyrået NTB.

– Ser fram til å dele tips og triks

Ryan Kelly skriver i en e-post til Medier24 at han gleder seg til å reise over dammen, og prøve arbeidshverdagen i det norske nyhetsbyrået. 

– Dette virker som en god mulighet for meg både privat og profesjonelt. Etter at jeg forlot jobben min som fotograf i en amerikansk avis, har jeg frilanset og samtidig jobbet med å bestemme meg for om jeg ønsker å komme tilbake til en fast fotojobb i en redaksjon. Hos NTB får jeg muligheten til å fortsette med daglig fotojobbing, samtidig som jeg får være en del av et svært dyktig team, sier Kelly til Medier24.

 

Han håper å kunne bidra til å løfte fotojournalistikken i NTB, og samtidig dele tips og triks med de andre fotografer rundt omkring i landet. 

– Jeg ser fram til å møte de andre NTB-fotografene og dele tips og triks med hverandre. Jeg tror det er ekstremt verdifullt å møte og jobbe med mennesker som har en annen bakgrunn og erfaring enn det vi selv har, og jeg er sikker på at erfaringene jeg har fra å jobbe og bo i USA, er annerledes enn de er i Norge, sier han. 

Og det er vill og vakker natur han gleder seg mest til å se når han kommer nordover. 

– Jeg ser fram til å komme til Norge! Jeg har aldri vært der før, så jeg gleder meg til å se Oslo og oppleve vakker natur i resten av landet. Jeg har heller aldri sett nordlys, så jeg håper jeg kommer tidlig nok til å få et glimt av det, sier han. 

– Løfte fotojournalistikken

Leder for visuell kommunikasjon i NTB, Christina Dorthellinger Nygaard, forteller at hun mener det er viktig at byrået tør å satse på å løfte nyhetsfotoet, og håper de tre månedene Kelly skal være hos dem kan bidra til nettopp det. 

– Jeg møtte Kelly da jeg var i Washington, og tenkte: Hvorfor skal ikke han kunne være fotograf hos oss? Det handler om å spørre rett mann eller kvinne til rett tid. Så da spurte jeg, og han sa ja, sier Dorthellinger Nygaard til Medier24.

Planen er at han kommer i april, men alle detaljene rundt alt han skal gjøre er enda ikke klare. 

NTB har fått 100.000 i støtte fra FrittOrd til å gjennomføre prosjektet. Nygaard  forteller at Kelly også skal bidra under en sesjon på Nordiske Mediedager i Bergen, som har navnet «Slik vinner du en Pulitzer». 

– Vi er nødt til å løfte nyhetsfotojournalistikken. Det er litt for lite oppmerksomhet rundt nyhetsfotoet, det synes jeg er viktig at vi i NTB bidrar til å løfte fram, sier hun. 

Hun håper den prisvinnende fotografen sin kunnskap og kompetanse kan smitte over på andre redaksjoner, og fungere som en form for inspirasjon for andre redaksjoner. 

– Dette skal forhåpentligvis gagne NTB, norsk fotojournalistikk og bidra til fokus på dette i Norge, norske redaksjoner og hos norske fotojournalister, sier hun. 

Powered by Labrador CMS