Mer videoreklame på Facebook.
Mer videoreklame på Facebook.

Nå ruller Facebook ut midroll-annonser i video. Blir det irritasjon eller god reklame?

KOMMENTAR: - Nye annonseformater kan bli en mulighet til å nå de unge. Men det er også fallgruver, skriver Mindshare-rådgiver Christophe Pons.

  • CHRISTOPHE PONS, Digital Media Specialist i Mindshare

  

Christophe Pons, Mindshare.
Christophe Pons, Mindshare.

Facebook skal nå tilby annonsører videoannonser midtveis i videoinnhold som deles på Facebook. De kommersielle breakene i digitalvideoene er også forventet å bli tilgjengelige i livestreaming.

Kan skape irritasjon hos brukerne

Research viser at pre- og mid-rolls er de annonseformatene som skaper mest irritasjon blant brukerne. Dette skaper utfordringer for mange annonsører og byråene deres. Mindshare anbefaler alle våre kunder å tilpasse videoene til format og målgruppe. Å bruke samme film digitalt som du bruker på TV er ikke den beste utnyttelsen av reklamekronene dine. Tenk kvalitet, relevans og integrasjon!

Hvem kan kjøpe mid-rolls?

Facebook vil tilby videoannonser til eksterne publisister, som Facebook Live-partnere. De såkalte mid-roll-videoannonsene vil kun plasseres i videoer som er minimum 90 sekunder lange. Videoene må avspilles i minst 20 sekunder før en annonse kan vises. Annonsen kan maks være 15 sekunder (i motsetning til YouTubes 30 sekunder).

For å bli en Facebook Live-partner, som man altså må være for å kjøpe annonser i andres videoinnhold, er kravet at siden må ha minst 2000 følgere og 300 seere per video. Det er en relativt lav terskel for annonsører med lang fartstid på Facebook, men heller ikke uoppnåelig for de som har nylig begynt med kommunikasjon i sosiale medier. Hvis noen plasserer en annonse på en bedrifts side, det vil si i din video, så får du 55 % av inntekten. Dette kan bli en interessant inntektskilde for bedrifter og publisister som har mye innhold å tilby.

Bør gi bedre målinger

Mid-rolls bør kunne gi oss bedre målinger. I dag regner Facebook en video som sett dersom det har gått 3 sekunder. Dette gjelder også auto-play-videoer. Vi i Mindshare er ikke imponert over denne tellemåten, da det raskt går 3 sekunder selv når folk scroller rett forbi. De nye mid-rolls, som først kan starte etter 20 sekunder, vil gi helt nye måter å telle visninger på. Visningene vil være mye mer reelle når de ikke inkluderer videovisninger som brukerne scroller forbi.

Facebook har for øvrig også annonsert at de vil endre video-oppsettet sitt til å ha lyd som standard ved avspillinger. Brukerne kan selvsagt stille lyden på egne plattformer, enten det er telefon, nettbrett eller desktop.

Du bør benytte sjansen til å nå de yngre

Det kan se ut som om Facebook vil kunne levere bedre enn konkurrentene når det gjelder personifiserte og mer målrettede annonser. Vi forventer at mid-rolls vil bidra til å engasjere brukerne for lengre tidsperioder enn for eksempel konkurrenter som YouTube og Snapchat kan. Dette kan posisjonere Facebook som en leverandør av kvalitetsinnhold.

Men hvis Facebook tillater mid-rolls også i livestreaming, kan det bety at brukerne i ren irritasjon dropper å se videoinnholdet, i hvert fall frem til mid-rolls blir mainstream. Dette kan naturligvis påvirke engasjementet til bedriftens følgere.

Facebook jobber hardt for å bli et breddemedie, med økende mengder eksklusivt live-innhold. Over tid kan brukerne akseptere reklame også her, slik vi har gjort med TV-reklame. Vi kommer til å se gode muligheter for mer «native»-integrasjoner av reklame og sponsorbudskaper, og ikke minst muligheter for produktplassering i live video feeds.

Det blir spennende å se hvordan Facebook kommer til å ta en del av TV-kaken etterhvert som den yngre generasjonen blir vant til mer langvarig (live) underholdning på sosiale medier. Til tross for utfordringene, mener vi annonsører bør stå i kø for å bruke mid-rolls på Facebook, for å nå de store yngre målgruppene på deres egne premisser.

 

Powered by Labrador CMS