631.000 fikk med seg første episode i andre sesong av «Frikjent» på TV 2 torsdag kveld

- Knallsterk premiere, melder TV 2. Tror de skal tangere totaltallene fra første sesong.

Publisert Sist oppdatert

631.000 seere så premieren av ”Frikjent” sin andre sesong på TV 2 i går kveld.

- Dermed fortsetter suksessen for den populære dramaserien, melder kanalen fredag.

Med 631.000 seere fikk premieren en andel i den kommersielle målgruppen 20-49 år på 40,4 prosent, og 40,2 prosent blant alle tv-seerne (12+).

- Dermed er tallene helt på nivå med premieren for ”Frikjent” sin første sesong som hadde 660.000 seere. Andelen var den gang noe lavere med 38,8 prosent (12+), skriver TV 2.

- Jeg mener at vi har laget en enda bedre sesong 2, og derfor er det veldig gledelig at seerne velger å være med på historien videre. Bak denne produksjonen står mange av aller beste folkene i bransjen med produksjonsselskapet Miso Norge i spissen.

- Alle som har jobbet med denne serien, fortjener all mulig ros i dag. Vi er stolte av å kunne presentere slikt kvalitetsdrama, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2.

Første sesong av serien endte med et snitt på 850.000 seere i total screen rating. Disse tallene inkluderer opptak, reprise og TV 2 Sumo, og med en så sterk premiere, tyder mye på at andre sesong kan nå omtrent like gode tall.

Også denne gang bruker TV 2 seriens cliffhangere til å lokke kunder på TV 2 Sumo:

Umiddelbart etter at første episode ble vist på TV 2 torsdag kveld, ble den andre episoden gjort tilgjengelig på nett.

- Foreløpige tall viser samme tendens som sist serien ble sendt – det var svært mange som ønsket å se fortsettelsen av serien på TV 2 Sumo, melder kanalen.

Programdirektør Jarle Nakken er også fornøyd:

- Dette er en strålende start for "Frikjent", og når vi i ukene som kommer får tallene for opptak, repriser og TV 2 Sumo, skulle det ikke forundre oss om dette blir en like stor suksess som sesong 1.

- "Frikjent" er et strålende eksempel på at norsk høykvalitets-drama står sterkt blant seerne. Drama er et viktig satsingsområde for oss i TV 2 både nå og i tiden fremover, og da er det inspirerende å se at "Frikjent" leverer så sterke tall og stort engasjement, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Også internasjonalt har serien slått svært godt an, og er til nå solgt til 112 land.

Sesong 2 er allerede før premieren solgt til 13 land.

Powered by Labrador CMS