Cornelia Kristiansen (36) går fra Dagbladet til Morgenbladet.

Henter Dagbladets guru på sosiale medier: Cornelia Kristiansen blir lesersjef i Morgenbladet

- Jeg er veldig glad for å få muligheten til å være med på å bringe Morgenbladet ut til flere lesere, sier 36-åringen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Morgenbladet satser sterkere digitalt, og kommer nå med daglige oppdateringer på nett. For å nå ut til enda flere har mediehuset nå ansatt en lesersjef.

Og til den jobben har de hentet ingen ringere enn en av mediebransjens mest profilerte sosiale medier-personligheter: Cornelia Kristiansen (36), som i dag er SoMe-ansvarlig i Dagbladet.

I sin nye rolle skal hun lede og bygge opp en ny redaksjonell avdeling med ansvaret for leserrekruttering og engasjement, analyse og utvikling, heter det i en melding. Kristiansen sier følgende om å forlate tabloidavisa på Hasle:

– Jeg har lært omtrent alt jeg kan i Dagbladet, og har hatt syv fantastisk fine år der, med verdens beste kolleger. Og så er jeg veldig glad for å få muligheten til å være med på å bringe Morgenbladet ut til flere lesere.

- Det er en avis jeg har vært glad i i mange år, som har et strålende utgangspunkt i en samtid som skriker etter kvalitet og dybde, og som jeg tror mange flere ville hatt stor glede av å lese, sier Kristiansen.  

Hun kommer som nevnt fra Dagbladet og har bakgrunn fra debattavdelingen der, samt i Aftenposten.

Kristiansen har en master i statsvitenskap, bachelor i litteraturvitenskap og journalistutdanningen fra høyskolen OsloMet. Fra 1. august vil hun være på plass i Morgenbladet.

– Vi gleder oss veldig til å få Cornelia med på laget. Hun har den sjeldne egenskapen at hun er heltabloid i hodet, samtidig som hun er flytende i «morgenbladsk», sier ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen.

Powered by Labrador CMS