Cornelia Kristiansen blir ny sjefredaktør i Medier24 AS.

Pressemelding:

Cornelia Kristiansen (40) ansatt som sjef­redaktør i Medier24 AS

– Dette må være den morsomste jobben i Medie-Norge!

Publisert Sist oppdatert

I april ble det kjent at publisher Erik Waatland forlater rollen som sjefredaktør for å jakte nye inntekter for selskapet som administrerende direktør.

Fredag morgen ble de ansatte i Medier24 AS presentert for den nye sjefredaktøren - som begynner i jobben 15. september.

– Dette må være den morsomste jobben i Medie-Norge! Jeg har jo irritert meg grønn over Aftenpostens tamme ledere om 6. januar, vært nysgjerrig på jobbutlysninger og blandet meg i Twitter-diskusjoner om 2.2 i VVP. At jeg nå kan gjøre dette på fulltid, uten dårlig samvittighet, og samtidig jobbe med den fine gjengen jeg har beundret fra utsiden, blir utrolig gøy. Jeg er rett og slett litt stolt i dag, sier Kristiansen og fortsetter:

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle. Medier24 skal fortsatt være først og best på bransjen, over hele Norge. Og så lever vi med store omveltninger i den digitale offentligheten. Mediene utfordres fra mange hold, og tilliten og samfunnsrollen er viktigere og vanskeligere enn noen sinne. Jeg vil at vi skal være avisa med de beste diskusjonene og nyhetssakene rundt medier, ytringsfrihet, inkludering og kildekritikk. Så ser jeg veldig fram til å bli bedre kjent med KOM24 og SALG24, sier hun.

Cornelia Kristiansen er tidligere utviklingsredaktør i Morgenbladet og før det debattansvarlig og sosiale medier-sjef i Dagbladet.

Hun har også jobbet flere år i Aftenposten som journalist. Nå har hun vært drøyt tre år utenfor mediebransjen som markedssjef i teknologiselskapet Confrere - som nylig ble solgt til amerikanske Daily.

40-åringen har en master i statsvitenskap fra UiO - i tillegg til journalistutdanning fra OsloMet. Hun er også utdannet innen litteraturvitenskap.

– Det har vært en svært omfattende prosess med flere utrolig kompetente kandidater, så vi har rett og slett hatt et luksusproblem sammen med hodejegerne i Visindi. Derfor er vi veldig fornøyde med å si at vi fikk førstevalget vårt - som vi er overbevist om at vil løfte journalistikken vår i årene fremover sammen med en meget kompetent redaksjon, sier styreleder Erik Waatland og fortsetter:

– Cornelia er smart, har lang erfaring fra en rekke medier, skjønner gründerskap og har en sterk interesse for hvordan mediene jobber og utvikler seg. Det er heller ingen ulempe at hun har sett på bransjen fra utsiden de siste årene. Jeg forventer at våre lesere, abonnenter og annonsører vil se et enda sterkere Medier24 AS i årene fremover med Cornelia på laget.

Styreleder Erik Waatland (til venstre) er godt fornøyd med ansettelsen av Cornelia Kristiansen.

Som sjefredaktør i Medier24 AS vil hun ha det øverste redaksjonelle ansvaret for Medier24, KOM24 og SALG24 og jobbe tett med de øvrige nettavisenes egne redaktører.

Konstituert sjefredaktør Jan Magnus Weiberg-Aurdal fortsetter i rollen frem til Kristiansen tiltrer 15. september. Da går han tilbake til rollen som nyhetsredaktør for Medier24.

– Det har vært planen hele veien, og jeg var – som nevnt tidligere i år – ikke involvert i søkerprosessen. Jeg trives rett og slett for bra i min nyhetsredaktør-rolle. Nå gleder jeg meg skikkelig til å samarbeide med Cornelia, og jeg tror alle våre tre nettaviser fremover vil ta ytterligere løft med henne ved roret, sier Weiberg-Aurdal.

Powered by Labrador CMS