Tjuefire-logoen
Illustrasjonsbilde av Tjuefire-logoen.

Pressemelding: 

Tjuefire kutter kostnader og omorganiserer

Et krevende annonsemarked gjør at Tjuefire, som eier nettavisene Medier24 og KOM24, er nødt til å redusere staben med fire årsverk. Samtidig gjøres en omorganisering av selskapet, og Erik Waatland går tilbake i rollen som ansvarlig redaktør for nettavisene.

– Markedet for stillingsannonser var svakt gjennom hele fjoråret, men vi valgte å beholde staben for å gi gass i Medier24 og KOM24. Dessverre har også starten på dette året vært såpass svak, at vi ikke ser annen mulighet enn å redusere bemanningen for å sikre et sterkt økonomisk fundament. Vi har likevel stor tro på nisjesatsingen vår, og planlegger for videre vekst, sier styreleder Erik Waatland i Tjuefire.

Samtidig med kostnadskutt og en bemanningsreduksjon, gjøres en omorganisering som først og fremst er ment for å bygge Tjuefire AS for videre vekst. Datterselskapene Lab24 AS (UE) og Partner24 AS fusjoneres inn i Medier24 AS - som bytter navn til Tjuefire AS. Holdingselskapet Tjuefire AS bytter også navn.

Erik Waatland overtar som ansvarlig redaktør etter Cornelia Kristiansen, som slutter i selskapet. Siss Godager-Andersen fortsetter som administrerende direktør.

– Vi skulle svært gjerne hatt med Cornelia videre, men hun har dessverre takket nei til å kun lede Medier24. Hun har gjort en fantastisk innsats som sjefredaktør, og etterlater seg en mer profesjonell redaksjon med godt samhold, dyktige journalister og en lang rekke trafikk- og abonnementsrekorder på samvittigheten, sier Waatland.

Kristiansen sier hun forlater en redaksjon å være stolt av.

– Det er et valg jeg tar etter dialog med Erik. Jeg forstår hvorfor endringene skjer, men samtidig vil det innebære en annen jobb og rolle enn den jeg har hatt de siste årene. Så da er det riktig av meg å gå videre. Jeg ønsker ham og hele Tjuefire-gjengen all lykke til, og kommer til å heie på dem fra sidelinjen, sier Kristiansen.

Gjennom å slå datterselskapene sammen inn i Tjuefire, er målet å få til enda bedre samarbeid på tvers av nettavisene. Dette er ikke minst viktig med tanke på planene om å starte nye nisjeaviser de neste årene.

– Dagens vanskelige annonsemarked vil bli bedre, og vi har stor tro på journalistikk i nisjer. Derfor legger vi i disse dager planer om å etablere flere nettaviser i nye nisjer i årene fremover. For å få til det, må vi jobbe litt annerledes, og omorganiseringen er første skritt i det jeg tror blir spennende og gode tider for Tjuefire, sier Waatland.

Nettstedene Medier24 og KOM24 er blitt en naturlig del av nyhetsvanene til mediefolk. Etter nesten ni år med økonomisk vekst og fire Gaselle-priser, ble imidlertid fjoråret krevende. Inntektene endte på i underkant av 20 millioner kroner i 2023, med et driftsresultat på minus tre millioner kroner. Regnskapet er ikke ferdig revidert.

Ansatte fikk beskjed om endringene mandag morgen. Bemanningsreduksjonen gjøres i første omgang med frivillige sluttpakker og i tett dialog med ansatte og verneombud.

Kontakt: 

  • Styreleder Erik Waatland, erik@medier24.no og 900 11 613

  • Avtroppende sjefredaktør Cornelia Kristiansen, cornelia@medier24.no og 90786196

  • Administrerende direktør Siss Godager-Andersen, siss@medier24.no og 992 74 257

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS