- Å anklage D2 for plagiat når vi intervjuer dem som kan mest om disse pillene, er tøv

DNs featureredaktør Gry Egenes svarer på Medier24s «insinuasjoner».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag kveld publiserte Medier24 denne saken, om DN-magasinet D2s coversak fredag.

Der coveret er en tilnærmet kopi av en forside fra magasinet Granta, mens selve reportasjen bærer store likhetstrekk med en sak fra Cosmopolitan.

Dagens Næringsliv kommenterte saken behørig i mandagens sak, ved redaksjonssjef Helle Vaagland.

Tirsdag har featureredaktør Gry Egenes også ønsket å kommentere saken med dette tilsvaret, som vi publiserer i sin helhet: 

Artikkelen om D2s dekning av lystpillen Addi i Medier24 er feil. D2s journalister har ikke skrevet av en artikkel i Cosmopolitan, slik nettstedet insinuerer.

Lanseringen av lystpillen Addi er en viktig helsenyhet for kvinner, helt på linje Vigra som det også selvfølgelig ble skrevet mange artikler om.

Å anklage D2 for plagiat når vi intervjuer de som kan mest om disse pillene er tøv.

Det er feil at vår artikkel er hentet fra Cosmopolitan .

I D2s dokumentar er det brukt 21 åpne kilder, mot Cosmpolitans seks. Kun to av disse personene er intervjuet av oss og Cosmpolitan.

Begge er sentrale stemmer for og imot dette helt nye medikamentet, så journalistene fortjener tvert imot ros for å jobbe internasjonalt og oppsøke de kildene som kan mest om teamet.

Amanda Blackie Parrish er den ene kilden som finnes i begge artikler. Parris forteller om sine opplevelser med de nye pillene og har vært en meget aktiv aktivist. Hun har publisert flere kronikker blant annet i Time og Everyday Health og på egen blogg. Hun er også intervjuet av New York Post, NBC News og Daily Mail for å nevne noen.

Hvorfor Medier 24 insisterer på at D2s journalister har basert seg på intervjuet i Cosmpolitan er rett og slett litt pussig.

Parrish er en av de få kvinnene som har vært villig til å fortelle offentlig som sine meget intime opplevelser. Det gjorde hun også til D2.

Å spekulere i at D2 har hentet sin artikkel fra Cosmpolitan er feil.

Den andre kilden som intervjues av Cosmpolitan og D2 er Leonore Tiefer. Hun sier helt andre ting til D2 enn til Cosmpolitan. Hun er en av de mest kjente kritikerne av pillen og et opplagt intervjuobjekt.

Det er leit at D2 kopierte et tidligere cover i Granta. Der tar vi full selvkritikk. Det samme er ikke tilfelle med teksten.

Gry Egenes, redaktør 

Dagens Næringsliv

Powered by Labrador CMS