Country Music Awards nekter journalister fra å stille spørsmål om blant annet Las Vegas-tragedien. Arkivfoto fra en tidligere CMA-utdeling.

Countryshow nekter journalister tilgang hvis de spør artistene om Las Vegas-tragedien og våpenlovgivning

Country Music Awards vil skjerme artistene sine fra spørsmål om skytetragedien på countryfestivalen i oktober. Journalistene får heller ikke spørre om våpenlovgivning eller politikk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

1. oktober ble 58 mennesker ble drept og 489 såret i et angrep mot publikum på en countryfestival i Las Vegas. Rundt 22.000 tilhørere var til stede under konserten.

CMA sine retningslinjer for media.

Tragedien legger en demper på arrangementet Country Music Awards (CMA), som arrangeres 8. november. I ettertid av drapene, har flere artister gått ut og bedt om strengere våpenlovgivning.

Men til tross for den nylige massakren - og den enorme debatten om strengere våpenlovgivning i USA, så får altså ikke journalistene som deltar på CMA lov til spørre artistene om det.

I et skriv, som CMA har valgt å kalle «Media Guidelines», så skriver de:

Arrangementet begrunner «innstrammingen» med at det er viktigere enn noen gang at prisutdelinga handler om å hedre artistene - enn noe annet.

I lys av nylige hendelser, og av respekt for de artistene som er direkte eller indirekte involvert, vennlig avstå fra å fokusere på Las Vegas-tragedien i deres journalistiske dekning på den røde løperen og i backstage-området. Unngå også tema som våpenrettigheter, politikk eller temaer som likner. 

Det er en kveld å ære de fremragende prestasjonene i countrymusikk fra tidligere år, og vi vil at alle skal føle seg komfortable med å snakke med pressen om denne spennende tiden. Hvis dere avstår fra å følge disse retningslinjene, vil akkrediteringen din bli gjennomgått og potensielt tilbaketrukket av sikkerhetspersonell.

Powered by Labrador CMS