Svein Larsen går av som sjef for Radio Metro

– Gründerprosjektet Radio Metro er nå avsluttet, sier Svein Larsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Svein Larsen går av som daglig leder og redaktør i Radio Metro, melder kanalen i en pressemelding fredag kveld.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først. 

Larsen har ledet FM-kanalen i Oslo siden oppstarten i 2009, og vil fortsette som styremedlem og rådgiver – og forblir en av Radio Metros største aksjonærer. 

– Gründerprosjektet Radio Metro er nå avsluttet og vi er inne i en mer ordinær drift og da kan andre overta dette, sier Larsen i pressemeldingen.

– Vi har nå et kvalifisert management team og har nådd en omsetning på nærmere 50 millioner med et overskudd. Vi bør nå satse på ytterligere vekst også på andre områder enn tradisjonell radiovirksomhet. Det har vært mange år i motbakke, men det har løsnet de siste årene, sier Larsen.

Brøt FM-forbudet

Radio Metro har vært kontroversiell i norsk radiobransje siden FM-nettet ble slukket – og DAB skulle overta – i 2017. Kanalen har fortsatt å sende på FM-nettet i Oslo-området, og har siden både doblet lyttertallene og økt inntjeningen betraktelig

Metro selv nektet å stoppe FM-sendingene, selv om det ble truet med både dagbøter og sanksjoner fra Medietilsynet og Nkom.

Både P4 og Bauer Media har reagert kraftig på dette – og tidligere Bauer-sjef Lasse Kokvik omtalte Larsen i 2017 som «en lovbryter».

Larsen møtte kanalene i et rundebordsmøte om DAB hos kulturminister Trine Skei Grande høsten 2018.

– Vår største seier er naturligvis at FM-nettet fortsetter i mange år til. Radio Metro, også med merkevarene The Beat og Radio Rox, er godt posisjonert både på FM, DAB og nett og har oppnådd en sterk posisjon i det norske radiomarkedet, sier Larsen.

Styreleder takker Larsen

Styreleder i Radio Metro AS, Pål Roppen, takker Larsen for innsatsen som sjef. 

– Hans kraft, vilje og evne til å møte utfordringer har vært utslagsgivende for vårsuksess. Spesielt er hans lange erfaring og bransjeforståelse unik, med en egen evne til å lese og jobbe med de ulike aktørene i mediemarkedet, sier Roppen i pressemeldingen.

– Han vil fortsatt ha en nær tilknytning til selskapet framover, og det er vi glade for, sier han.

Larsen var med på å starte P4 i 1993 og var også radiokanalens første sjef fram til 1999. 

Powered by Labrador CMS