Tre kristne radiokanaler fusjonerer. Illustrasjonsfoto.

Fusjon blant kristne radio­kanaler: Radio Sørvest, Radio Gnisten og Gimle­kollen radio slås sammen til èn

Radiokanalene samarbeider allerede mye i dag, men nå går de sammen for fullt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

De tre radioene samarbeider allerede om flere felles program, som God Hverdag og syv-te-ni. Nå ønsker radioene å få ennå mer radio for pengene ved å slå seg sammen til en, skriver Radio Sørvest på sine nettsider.

Sammenslåingen innebærer at sendingene i hovedsak vil bli like i både Stavanger, Bergen og Kristiansand, hvor radioene hører til.

Radiokanalene tar sikte på å være fusjonert tidligst april.

Til Lokalradio.no sier daglig leder Ivar Eiken i Radio Sørvest at det er flere årsaker til at de slår seg sammen.

– Vi har fra før en god del samarbeid om programmer, der vi utveksler intervjuer og reportasjer, og noen sendeflater går allerede i de forskjellige radioene, enten samtidig eller på et noe senere tidspunkt samme dag.  Vi ser at vi har stort sett samme profil og innhold. Med dagens teknikk er det ikke vanskelig å ha sendingen fra et annet sted enn der en studio normalt fungerer, sier han til Lokalradio.no.

Radiokanalene har bedt lytterne om å komme med navneforslag til hva den nye fellesradioen skal hete.

Eiken sier til Lokalradio.no at det også er økonomiske årsaker til at de slår seg sammen, for de har et ønske om å bruke mindre på administrasjon og mer på å produsere radio.

Det er ikke foreløpig ikke lagt opp til noen bemanningsreduksjoner, som en direkte følge av at radioene slår seg sammen.

Powered by Labrador CMS