Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland må holde seg våkne neste uke.

NRK Rogaland tar farvel med FM ved å sette ny P1-rekord: Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland skal sende 24 timer i strekk

- Forhåpentligvis holder adrenalinet oss våkne, sier Ellingsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag 21. juni kl.11.11 slutter NRK å sende på FM i Rogaland.

NRK Rogaland markerer det med historisk maratonsending på sin FM-frekvens:

Programlederne Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland trår til med en 24-timers sending. Fra tirsdag 20. juni kl. 12.00 til 21. juni kl. 12.00 skal de to holde det gående fra studio på Ullandhaug.

- Det er rekord på NRK P1. Ingen har noensinne hatt en så lang sending på kanalen, heter det i en melding fra NRK.

- Jeg er spent på hvordan det blir på morgenkvisten etter å ha hatt sending gjennom hele natta. Forhåpentligvis holder adrenalinet oss våkne, sier Ellingsen.

Strategien for å ikke sovne i studio er ifølge ham å lage en sending der det skjer noe hele tiden. Blant gjestene blir musiker Sigvart Dagsland, statsråd Solveig Horne og forfatter Tore Renberg. DNT Ung sover i telt utenfor studio.

Og i løpet av sendingen skal det bli innslag fra alle fylkets kommuner.

Programlederne lover også mer lokal musikk enn normalt.

- Dette blir Lokalen slik du kjenner den, men trolig litt mer spektakulært og uforutsigbart enn normalt, sier Ellingsen.

- Det blir også litt fokus på radio, både slik den var og slik den blir. NRK-veteraner som John Skien og Odd Karsten Tveit vil fortelle om hvordan radiorollen har endret seg, og språkråddirektør Åse Wetås om radiospråket før og nå, forteller han.

- Jeg har tenkt i lang tid at det ville være «løye» med en slik maratonsending. Og slukkingen av FM-nettet gir oss en anledning til å skape blest om radioen og vise kor kjekt det er med radio, sier Ellingsen og legger til:

- Og skulle det – mot formodning- være noen som ikke liker det de hører, så har de jo ganske andre mange kanaler å velge mellom!

 

Powered by Labrador CMS