Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener flere aktører bryter reglene ved å sende kommersielle FM-sendinger til store deler av Oslo. Arkivfoto

Lokalradioaktører anklages for å undergrave overgang til dab-radio

Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener flere aktører bryter reglene ved å sende kommersielle FM-sendinger til store deler av Oslo.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Interessentene i radiomarkedet skal tirsdag morgen møte til rundebordskonferanse om digitalisering av radio hos Kulturdepartementet.

Ifølge Dagens Næringsliv er omleggingen fra FM til dab hovedtema på møtet, en omlegging som har vært lite gunstig for de to store kommersielle radioselskapene MTG og Bauer Media, som står bak henholdsvis P4 og Radio Norge.

Før FM gradvis ble slått av fra januar 2017, hadde MTG og Bauer Medias radiokanaler i 2016 nesten 1,9 millioner lyttere daglig. I august i år var det nesten 19 prosent færre, rundt 1,5 millioner daglige lyttere. I samme tidsrom økte FM-lyttingen i Oslo-området.

– Vi har nå 553.000 ukentlige lyttere på Radio Metro. Det er en dobling av lyttertallene fra før FM-slukkingen, sier administrerende direktør i Radio Metro as Svein Larsen.

I et brev fra Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) kommer det fram at tilsynene mistenker bruk av radiosendere som «langt overskrider de tekniske vilkårene som myndigheten har satt».

«I så fall innebærer dette en systematisk undergraving av Stortingets beslutning og gjeldende kringkastings- og ekomregelverk,» heter det i brevet.

Tilsynene varsler streng håndheving av reglene for å få bukt med det de mener er ulovlige FM-sendinger fra Larsens stasjoner og samarbeidende lokale nisjestasjoner.

Powered by Labrador CMS