Svein Larsen, sjef i Radio Metro og styreleder i Norsk Lokalradioforbund.

Radio Metro bøyer av for trusler om bøter - slukker FM-senderne i Oslo fredag kveld

- Vi har ikke ressurser til å fortsette kampen mot myndighetene, skriver selskapet i en melding til kundene torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en melding til kundene torsdag opplyser salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro at selskapet ved midnatt fredag kveld vil slukke sine FM-sendinger i Oslo sentrum. 

- Radio Metro har dessverre ikke ressurser til å fortsette kampen mot myndighetene og vi har derfor besluttet å midlertidig stenge våre tre FM-frekvenser i hovedstaden, heter det i meldingen. 

Apneseth understreker at dette for mange ikke vil få konsekvenser, ettersom det nå er bare tre sendere som slukkes: 

- Vårt FM-nett består av totalt 27 frekvenser og majoriteten av våre lyttere vil derfor ikke bli rammet av stengningen i Oslo. Vi har gode sendepunkter på Romerike, i Ski og på Liertoppen som fortsatt vil sende lovlig, og som dekker store deler av Oslo, skriver hun.

Selskapets kanaler er for ordens skyld også tilgjengelig på DAB.

Radio Metro-sjef Svein Larsen har også kommentert slukkingen i en video som er lagt ut på YouTube torsdag kveld: 

Nektet å slukke

Radio Metro har stått i stormen de siste dagene, etter at de nektet å etterkomme vedtaket om å stanse FM-sendingene i Oslo sentrum.

Denne uka slukket P4 og Bauer Media sine FM-sendinger i hele landet, og gikk helt DAB. De fleste lokalradioene har fått lov å sende på FM i noen år til, men i blant annet Oslo har lokalradioene blitt pålagt å slukke - for å ikke få for store fordeler i konkurransen med de store kanalene. 

Det nektet Radio Metro å gjøre, og mente man måtte få vente til EFTAs overvåkingsinstans ESA hadde behandlet selskapets klage på lukkevedtaket.

Det førte igjen til at Medietilsynet og Nkom sendte varsel om store dagsbøter på opp mot 100.000 kroner for piratsendinger på FM. Og det er disse varslene som nå har fått selskapet til å snu.

Medier24 har vært i kontakt med Svein Larsen torsdag kveld. Han viser inntil videre til den omtalte e-posten for informasjon og kommentar til slukkingen.

  • Saken blir oppdatert!
Powered by Labrador CMS