Svein Larsen i Radio Metro er en av Norges største FM-entusiaster. Her avbildet på rundebordskonferansen om DAB, som Kulturdepartementet arrangerte.
Svein Larsen i Radio Metro er en av Norges største FM-entusiaster. Her avbildet på rundebordskonferansen om DAB, som Kulturdepartementet arrangerte.

Svein Larsen og Radio Metro åpner for å ta over P5 i Bergen. Om han får FM-lisens

– Når P4 ikke greier å drive en lokalstasjon på DAB i Norges nest største by, hvem skal da greie det, spør Larsen og åpner samtidig for å starte opp igjen P5 Bergen som en Metro-kanal.

Publisert

I forrige uke meldte vi at P4-gruppen legger ned sin lokalradio i Bergen, den lokale utgaven av P5 Hits. De seks ansatte i lokalsendingen rammes, og det ventes en avklaring rundt framtida til de som jobber i kanalen i løpet av kort tid.  

Svein Larsen i Radio Metro er skuffet over at P4 legger ned sitt lokalradiotilbud i Bergen, og mener det har sammenheng med slukkingen av FM-nettet. 

– Når P4 ikke greier å drive en lokalstasjon på DAB i Norges nest største by, hvem skal da greie det? Det betyr at det å drive også i de store byene kun på DAB uten FM ikke er mulig, skriver han til Medier24 og legger til: 

– Det er jo det de store aktørene har lagt opp til med støtte fra myndighetene. Dette er et nytt og sterkt bevis på det vi har sagt hele tiden. Dette burde få myndighetene til å tenke seg nøye om i forhold til slukking av FM i de fire største byene. Gjør de ikke noe med dette ønsker de heller ikke å ha noen storbyradioer. Dette var synd for de ansatte som dette gjelder, men det var ekstremt nyttig for å eksemplifisere hva dette dreier seg om, sier han. 

P4 oppga i en pressemelding at årsaken til at de legger ned er at den riksdekkende P5-sendingen og den lokale P5-sendingen i Bergen har vært i intern konkurranse med hverandre, og at de nå satser videre på den riksdekkende sendingen framfor den lokale.

Larsen skriver at han gjerne ser på muligheten for å ta over driften av kanalen og at de ansatte godt kan følge med på lasset, forutsatt at han får sende på FM-nettet. 

– Dersom jeg får en FM-lisens som når Bergen er jeg villig til å starte opp igjen denne radiostasjonen som en Metro-stasjon og gjerne også overta de som er ansatt i P5- Bergen, skriver han i en epost til Medier24. 

Powered by Labrador CMS